Sympatyczny Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 WitamJestem właścicielem Hondy Bali 100 z 1997 roku.Poprzedni właściciel lał do niego czerwony olej Orlen.Chciałbym się zapytać czy ten olej jest dobry oraz w razie potrzeby jak go wymienić( jeszcze troche mi zostało w butelce bo jemu już był niepotrzebny)? Oraz takie offtopowe pytanie jak jeździć,że się tak wyraże żeby go nie zajeździć :D(ma swoje lata a ja bym chciał żeby mi jeszcze posłużyl oraz jestem typem,który stara się dbać o wszystko co ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 ten orlen jest ok wystarczy...... Jeździć normalnie :D Nie bać się obrotów , musi przepalać więc żadnego tłumaczenia że to stare to nie będe kręcił , rozgrzać silnik przed jazdą lekko albo na początku spokojnie jechać , pilnować oleju i tyle :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sympatyczny Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Ok dzięki za rady :DTeraz troche poszperałem w necie to wszędzie radzą kupować inny olej jakiś markowy np. Motul.Różnią się jakością te oleje tak strasznie żeby dopłacać pare dyszek więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Pewnie wlewasz teraz taki olej: Jeśli nie nadmiernie nie kopci to kupuj taki dalej, to nie jest zły olej. Jak miałem 2T z osobnym dozownikiem to mu zalewałem półsyntetycznego Elfa, olej miał niebieską barwę. Skuter prawie nic a nic na tym nie kopcił a i cena oleju przystępna bo coś koło 20zł.A co do eksploatacji - to, co w przypadku każdego silnika, czyli nie piłować go na zimnym, na ciepłym nie bać się odkręcać manetki bo to 2T więc lepiej się czuje na wysokich obrotach niż na niskich. No i dbać o to, żeby był olej w przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sympatyczny Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Ok dzięki wszystkim za porady :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi