Yaco Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 ... Ważne jest tez odpowienie obchodzenie się z napinaczem - pamiętaj' date=' ze w normalnych warunkach działa on praktycznie tylko w jedną stornę, po zdemontowaniu musisz go "złożyć" i w takim położeniu zamontować...[/quote'] Jak to złożyć? 8O U mnie np. jest to w zasadzie nierozbieralna część... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 gdzie kupic taką serwisówkę? na forum juz szukałem i nic na stronkach innych i niestety :(Zapytaj na:www.motopublica.plJeżeli akurat nie mają takiej serwisówki, to zadzwoń i zapytaj, czy nie mogą jej sprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Tak ale co zrobić gdy na wale są dwa znaki T na przeciw siebie tzn. gdy ustawię na znak T ( pierwszy) to mam 1 i 4 tłok w górnym położeniu a po obróceniu wału o 180 stopni mam też znak T z 2 i 3 tłokiem w górnym położeniu. Chodzi o to pierwsze T czyli 1 i 4 TŁOK NA GÓRZE. Konktetnie jeszcze musisz miec zapłon na 1 cylindrze, czyli krzywki uniesione tak samo do góry (jest to tak naprawdę bardziej w poziomie) i oba zawory zamknięte. Wtedy musisz sprawdzić ustawienie znaków, oraz odległość obu wałków (podaje się np, że odległość pomiędzy znakiem A i B (najczęsciej określone jako EXT i IN, ale często jest inaczej, w Suzuki łapie się między 2 a 3) musi wynosić tyle a tyle "bolczyków" na łańcuchu. Co do składania napinacza - zawsze jest jakaś metoda - czasami zapadka, którą trzeba odchylić, czasami wykręca się taki klin (np. Kawasaki), czasami też cofa sprężynę (taką jak w zegarku :-)) śrubokrętem. POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi