klops_87 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Mam do wymiany caly naped przy Fazerze jakiej firmy polecanie napęd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOWAL* Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Ja zakładałem ostatnio DID-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klops_87 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Ok spoko :biggrin: I jak oceniasz tego DIDa?? a cenowo jak cie wyszlo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek511 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Cześć.Muszę wymienić napęd w mojej Hondzie Hornet. Zastanawiam się nad tymi dwoma zestawami: http://allegro.pl/zestaw-napedowy-honda-cb600-f-hornet-07-13-did-jt-i6771763371.html http://allegro.pl/naped-lancuch-rk-jt-honda-cb-600-f-hornet-07-14-i5445080688.html Nadadzą się? Nie jeżdżę zbyt agresywnie, nie stawiam moto etc. A może lepiej kupić osobno każdy z elementów zestawu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukza Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witam, posiadam Hondę Hornet 600, zastanawiam się nad nowym napędem i mam dylemat pomiędzy takim zestawem z allegro http://allegro.pl/zestaw-naped-owy-honda-cb-600-f-hornet-98-06-wt4-i6299204929.html a takim : http://allegro.pl/zestaw-naped-owy-honda-cb-600-98-06r-hornet-did-i6796148122.html . Co według was będzie lepsze, może macie dla mnie jakieś inne propozycje ? Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Drugi zestaw znany jak dla mnie,sam dzisiaj odebrałem taki zestaw tyle,że do suzi,pierwszy to super zębatki ale łańcucha nie znam :blink: .Niech lepszejsi się wygadają,może kto mniał :laugh: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Mam łańcuch czeskiej firmy cz, najmocniejszy model. Motocykl suzuki bandit 1200. Dałem się namówić w ramach testów. Następny też będzie cz. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukza Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Z tego co wiem to Hornet może mieć łańcuch typu O-ring ale chyba dołożę trochę i kupię Did z X-ringiem, zawsze to pewność. Oczywiście dzięki za odpowiedzi i czekam na dalsze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Może mieć nawet gumę od majtek. Ja bym kupił jak najlepszy by jak najrzadziej naciągać. I do tego stojak pod wahacz byś miał jak wygodnie, regularnie smarować napęd. Zazwyczaj właśnie od braku smarowania napęd umiera.Łańcuch smaruje się tak, żeby był aż cały biały, po jeździe gdy jest ciepły. Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez komandosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Chyba nie bo ja smaruje jak mi się przypomni, czyli na wiosnę przed pierwszym odpaleniem i nic mu nie jest :D. Łańcuch się zużywa przede wszystkim od zbyt częstego naciągania. Bo jak ustawisz te książkowe 3-4cm luzu to za kilkaset km zrobi się 5-6cm, i znowu naciągasz i znowu się powiększa. To w ramach eksperymentu zostawiłem sobie te 5-6cm i zgadnijcie co ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 A pokaż jak zębatki wyglądają :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 A to wieczorem bo w bawełnie siedzę, sam rozumisz :)Czymej Motokomando: https://postimg.org/image/htlkud5in/ Z przodu nie miałem jak zdjąć dekla. Napęd wymieniany chyba w 2009 roku jak się nie mylę. Pamięta jeszcze czasy jak uczyłem się jeździć na kole a teraz głównie znosi katy na torze. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 hmm no rzeczywiście ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomis69 Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Witajcie. Czas na wymianę napędu bo mojej ninji. Ninja to ZX6R z roku 2007-2008 w wersji czarnej :) Planuje wrzucić złotego DIDa ZVMX i do tego na przód zębatka Renthal, a na tył Supersprox. Zastanawiałem się też nad kolorowym RK łańcuchem. Pierwszy pomysł to był złoty łańcuch i do tego żółta zębatka Supersprox, ale teraz zastanawiałem się nad złotym łańcuchem i czarną zębatką. Moto jest w 100% seryjne, a obecnie mam (chyba seryjny łańcuch czarny) i żółtą zębatkę sunstar. Zapraszam do dyskusji :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomis69 Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Obecnie mam złotą zębatkę i nie jest tak źle... Moto mam okrutnie brudne z racji, że codziennie jeżdżę i w każdych warunkach mimo wszystko zębatka wygląda nieźle :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi