gixxerk4 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Mój problem z gixerem rozpoczął sie od błedu f1 i zablokowaniu silniczka przepustnic, został naprawiony i wszystko wróciły do normy. Podczas upałów pojechałem w trase , temp silnika ok 90 stopni czyli norma, motocykl zgasł podczas jazdy i zapalił sie check oraz wyskoczył błąd F1. Pojechałem do mechanika , ledwo gdyż motocykl strasznie przerywał , można powiedziec ze jechałem kangurkiem i świecił sie nadal check. Po podłączeniu do komputera wykazał błąd cewek 1,2,3. Cewki zostały wymione , przy okazji wymieniłem świece. Zacząłem jeździc i wszystko było ok przez pare dni, następnie znów nastały cieplejsze dni i motocykl podczas trasy zaczął strzelać i przerywać po czym zgasł. Odpalił normalnie i pojechałem 60 km do następnego zgaśniecia. Dodam ze stopka boczna została sprawdzona, i nie przerywa załopnu. Gsxr 600Rok 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 wywala jakieś błędy? Kiedy były sprawdzane luzy zaworowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamYZF Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) wilku jakbyś się nie ograniczył do przeczytania tematu to już w pierwszej linijce byś widział do autora: zaczęło się od erroru czujnika położenia przepustnicy, potem spaliło cewki, error f1 jak dla mnie to jest moduł, jak możesz zdrowy od kogoś pożyczyć to podmień i zobacz co się będzie działo Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez AdamYZF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Pytanie co spaliło czujnik przepustnicy, cewki i to, cokolwiek to jest, co teraz szwankuje? Obstawiam regulator napięcia. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gixxerk4 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Dodam że po naprawie silniczka , bo rozebrałęm go i okazało się że ścieżka na płytce się przerwała więc ją zlutowałem i działa. A to przerywanie zaczęło się od dnia kiedy pojechałęm na obstawę wesela, upał był straszny aż taki że topił się asfalt i nóżki wpadały, wentylator chodził bardzo często jak innym. Pojechałęm do domu było wszystko ok i następnego dnia przy ostrym nagrzaniu zaczęło się właśnie przerywanie. Błąd cewek na 1.2.3 cylindrze, po wymianie motocykl już nie przerywa tylko po prostu gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Sporty nie nadają się na paradowanie. Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez Bimbak Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gixxerk4 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 No i chyba to paradowanie będzie sie musialo zakończyć w porządnym serwisie, bo jak narazie mój mechanik robi wszystko metodą prób i błędów, rujnując przy tym mój portfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Amen.Pamiętaj tylko że po naprawieniu aktualnej usterki (na moje to znowu cewki) nie daj się zbyć, tylko poproś o znalezienie pierwotnej przyczyny tej usterki/usterek. Na tym polega róznica między wymieniaczem, a mechanikiem/diagnostą. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gixxerk4 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Dzięki za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi