napster-karol Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Witam.zauważyłem w mojej Hani ze po rozgrzanym silniku, po wrzuceniu obojętnie którego biegu i wciśnięciu sprzęgła moto jakby chciało jechać... Postawiłem crke na stojaku odpaliłem i tak jak przypuszczałem. Po wrzuceniu biegu i wciśnięciu sprzęgła kolo się kreci.olej motul 710. Poziom prawidłowy. Jakie mogą być przyczyny ? Spalone sprzęgło czy jak to się mowi slizgajace? Jakie koszta naprawy / materiału? Cotrzeba wymienić ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Luz na klamce taki jak trzeba? Nie za duży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster-karol Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Nie nie. Właśnie linka wymieniona i na maxa dokręcona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 a w skrzyni oliwę wymieniłeś ?kosz sprzęgłowy jeszcze się nadaje do użycia ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster-karol Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Olej wymieniony na motul 710. Przejechane kilka zbiorników, kolor jak nowy. Co do kosza to nie wiem, nie znam się na sprzegle wogole . Jakieś rady? Dzięki za szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 masz fotke opakowania tego oleju ?według mnie to jest olej do mieszanki a nie do skrzyni Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster-karol Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Sorry za słaba jakość wrzucam z telefonu i musiałem zdjęcie przyciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 to jest olej do mieszanki Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster-karol Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 ****ny sprzedawca za ladą twierdził że jest do skrzyni boże co za ludzie! Ale spokojnie.... jaki olej kupić? I czy bardzo sprzęgło dostało po du*ie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 motul transoil Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster-karol Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Olej wymieniony. Problem nadal został. Koło przy wciśniętym sprzęgle kreci sie. Jedno mnie zastanawia dlaczego po dokręcaniu linki tak ze na klamce nie ma luzu , jest cały czas napięta , a dzwignia zawsze dochodzi do końca manetki. Czy nie powinno być tak że przed manetka jest opór ze wiem na pewno ze sprzęgło jest wciśnięte do końca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalBeast Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 do skrzyni masz motul transoil. DObrze, że w porę się pokapowałeś.Co do sprzęgła, miałem tak samo w KXie. Rowki wybite masz w koszu i nie rozłącza dobrze.przykładowe foto:jest parę sposobów jak to naprawić, ale wszystkie tymczasowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Może masz zużyte tarcze ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster-karol Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Na sprzęgle się nie znam wiec czas dać do mechanika. Myślałem że w tym sezonie tego unikNe no ale cóż. DIEKI wszystkim za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) Olej wymieniony. Problem nadal został. Koło przy wciśniętym sprzęgle kreci sie.Jedno mnie zastanawia dlaczego po dokręcaniu linki tak ze na klamce nie ma luzu , jest cały czas napięta , a dzwignia zawsze dochodzi do końca manetki.Czy nie powinno być tak że przed manetka jest opór ze wiem na pewno ze sprzęgło jest wciśnięte do końca ? do tego "mocnego" oporu to jeszcze trochę brakujeklamka powinna być luźna, nie może być naciągnięta linkapo mocnym rozgrzaniu skrzyni dalej ciągnie na biegu ? tzn tak że chce moto samo jechać czy na stojaku się kręci ? Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi