Worldgorger Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Mam pytanie, a mianowicie, w jakim stosunku powinno lać się olej do benzyny w dwusuwowym crossie??? Mój motor KTM 125 SX z 93 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Po piewrsze to do takiego motocykla leje sie tylko i wyłącznie oleje syntetyczne jak castrol R2 i motul 800. Jeżeli ostro sprzęta katujesz to 1:25 - 1 :30 tyle leją cłopaki w MP a do lajtowej jazdy 1:35-1:40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Jeżeli ostro sprzęta katujesz to 1:25 - 1 :30 tyle leją cłopaki w MP a do lajtowej jazdy 1:35-1:40. No właściwie nic dodać nic ująć. Zabieram głos tylko po to aby potwierdzić diagnozę Strzałka. Jedyna porada - lej najpierw olej, potem paliwo do zbiornika, a najlepiej mieszaj w baniaku, aby mieszanka maksymalnie się rozrobiła. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worldgorger Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Dzięki za rady!!!Pozdrawiam i życzę miłej jazdy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2004 i najlepiej wlewaj olej strzykawką bo wtedy będzie najdokładniej, bo ta miarka na butelce z olejem nie jest tak wiarygodna, i trzeba czekać az ole spłynie ze ścianek. ja i tak leje bezposrednio z butelki z olejem, ale tylko ci mowie ze lepiej jest strzykawką :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2004 kiedyś robiłem 1:40 do CZ cross ale przy tym stosunku po ostrej jeździe musiałem papierem usuwac alu z garka bo sie przytarła trozhe teraz leje 1:30 i jest spokojeżdze na ELF moto 2xt tech full syntetyk do silników kręcących około 15 tyś obr i mocno obciązonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi