breado Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Witam,kupiłem crossa który bedzie służył mi tylko do jazdy po lesie.Ma oplacone OC, przeglad, i jest zarejestrowany. Jednak ja nie chce przerejestrowywać go ani opłacać bo po co mi to w lesie. Prosze o porade,iść tylko do US i oplacic 2% czy wgl niebawic sie w papierki?Czy sa szanse ze urząd skarbowy albo jakaś instytucja z tego tytulu wtworzy mi problemy ( sa szanse ze po samych papierach znajda mnie ?) Wiem ze jak policja mnie zatrzyma bez papierow to mam przekichane ale chodzi mi o droge urzędowa. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Tak musisz opłacić te 2%, sprzedający zgłosi sprzedaż pojazdu w wydziale komunikacji więc ślad będzie. Jak będziesz sprzedawał to następny właściciel opłaci ten podatek i wtedy się wyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 musisz opłacić podatek i oczywiście przepiać OC na siebie i je płacić, przerejestrowanie jest zbędne http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
breado Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Czyli rozumiem ze urzad skarbowy jest konieczny.Jeśli motor takjakby nie jezdzil " nie jest sprawny" to musze oc placic ?CO jesli nie oplace , jesli bede sprzedawal to nowy kupujacy pokrywac bedzie te zalegle oplaty czy ja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 jak kupiłem moto bez oc to nic zaległego nie musiałem płacić, trzeba miec dowód rej i można w dowlnym momencie zacząć płacić oc.Tak jest w praktyce a przepisów nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Jeżeli nie było OC to w dniu zakupu trzeba wykupić. Wtedy masz spokój. Inaczej UFG może Cię ścigać. Nie ponosisz odpowiedzialności za to, że poprzedni właściciel nie płacił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 wyszukiwarka po prawej u góry, proszę zapoznać się z poprzednimi odpowiedziami na pytania o ubezpieczenie i rejestrację zamykam, ile razy można jedno i to samo wałkowaćjsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi