kazzi Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Witajcie, otóż zakupiłem kilka dni temu Yamahe yz 250 2t z 1980 roku (tak, antyk).Problem polega na odpaleniu tego motoru, w czasie kopania robi się iskra która powaliła by "konia", jednak po wsadzeniu jej w cylinder, kopaniu motor nawet się nie odezwie... ważę 70kg, więc odpalanie "na pych" graniczy z cudem gdyż muszę skakać na nim aby koło złapało grunt. Kompresja jest bardzo dobra, po podczepieniu motoru pod auto, i odpaleniu go takim sposobem na "pych", odpala i wkręca się ładnie na obroty, i teraz pytanie w czym może być problem? co należy sprawdzić? dodam że jestem początkujący w te klocki. Z góry dziękuje za odpowiedź. /EditZ gaźnika leje się paliwo, przelewa się, wydaje mi się że to kwestia blaszki, pytanie teraz w którą stronę ją zagiąć? dół czy góra? Edytowane 28 Marca 2015 przez kazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1992 Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 jak go odpalisz na "pych" później jak jest ciepły zapali na kopke ,ja bym stawiał na cewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazzi Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Tak, jak ciepły pali normalnie z kopki :-) Dzisiaj odpaliliśmy go na pycha, pojeździł chwilkę, zgasiliśmy, i raz od kopy odpalił.Czy "każda" cewka będzie pasowała do tego motoru?Jak wygląda sprawa z tym gaźnikiem opisanym wyżej? Edytowane 28 Marca 2015 przez kazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1992 Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 do zależy od której strony patrzeć tak przygnij żeby szybciej zamykała paliwo (blaszka na pływaku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spaliniarz Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Załatw se serwisówke i pierwsze co to ustaw gaźnik tak jak zaleca fabryka( poziom paliwa i sprawdź rozmiar dysz) , przy okazji sprawdź zawór membranowy . Edytowane 29 Marca 2015 przez Spaliniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazzi Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Szukałem serwisówki jednak nigdzie nie mogę jej znaleźć..Wczoraj próbowaliśmy ustawić blaszkę, jednak trafić to to tak jak 6 w lottka.. albo nie dostawał paliwa albo leciało bokami.Nowego oryginalnego gaźnika raczej do tego już nie dostanę, ale czy dało by rade np. dopasować/zastąpić go podobnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 czy dało by rade np. dopasować/zastąpić go podobnym? Jasne. Jeśli średnica gardzieli będzie taka sama ... Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 a ja w nastu motocyklach miałem problem z paleniem zimnego jak kończył się tłok/cylinder zmierz kompresję , nie masz miernika podjedź do kogoś do warsztatu.... znaczy ciepły pali od kopa jak z gaźnika leje się paliwo ? dziwne ....... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal17337 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 z gaznika leje sie paliwo?? :/ jak moto stoi normalnie to tez? to może masz ssanie włączone. albo zaworek iglicowy przepuszcza..a co do palenia kopniakiem... jak maszyna jest zimna to włączasz ssanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi