Fabian7 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Witam YAMAHAYZF 750 1995rrama: 4HN018598 Mam problemy z odpalaniem po dłuższym postoju (odpala jak przechyle motocykl na prawą stronę).Przy 200-220 bardzo mocno zaczyna szarpać (nawet przy 180 na bardzo wysokich obrotach). Wymienione świece zapłonowe, cewka (przed wymianą nie palił na ostatni gar), zrobiony rozrząd i synchronizacja gaźników. Z chęcią wysłucham porad bo osobiście nie mam już pomysłów. Edytowane 13 Marca 2015 przez Fabian7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz786 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Witam, spróbuj przeczyścić dokładnie gazniki, jeżeli masz kranik to przeczyść go i sprawdz czy podciśnienie w kraniku działa prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian7 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Gaźniki przeczyszczone do synchronizacji. Mam pompkę w zbiorniku kranika brak. Czy jest możliwe że pompka jest już za słaba? Edytowane 13 Marca 2015 przez Fabian7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 To zmierz ciśnienie paliwa na wyjściu z pompki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian7 Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 pompka paliwa chyba daje ciśnienie jak powinno wprawdzie nie udało mi się jeszcze załatwić urządzenia do sprawdzenia ale chodzi na wysokich obrotach w porządku. Ma problem z niskimi obrotami (faluje pomiędzy 1000 a 2000) i przy dużych prędkościach z wysokimi (szarpie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Sprawdzałeś poziom paliwa? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian7 Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Sprawdzałeś poziom paliwa?tzn? zalałem do połowy baku jeśli o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Raczej chodzi o poziom paliwa w gaźniku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Przejedź sie z otwartym korkiem .Jaki kolor świec ? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian7 Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Przejedź sie z otwartym korkiem .Jaki kolor świec ?dziś się przejadę z otwartym koreczkiem (a dlaczego tak?). Świece sprawdzę jutro... a poziom paliwa sprawdzić w jaki sposób?? niedziela jest i nie wszystko do mnie dochodzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Żeby sprawdzić czy nie wytwarza się podciśnienie w zbiorniku. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi