luka9 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Wiesz strach jechać jak od razu po szlifie i nowym tloku wpada na 12 tys, mimo małej mocy nie jest to zbyt zdrowe dla silnika na dotarciu, co masz na myśli czy że ssaniem wszystko ok? No ssanie działa, dlawi silnik do polowy, linka się nie zacina, niewiem co więcej mogę powiedzieć, aaa jeszcze pytanie nie jestem pewny ale chyba podciekala śruba od wolnych obrotów, jak krecilem to palce miałem mokre, tam nie powinno być uszczelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 jestes pewien,ze to byla sruba wolnych obrotow?czy taki typ gaznika jest w tym gn125 kolegi?http://www.ebay.co.uk/itm/SUZUKI-GN125-CARB-CARBURETTOR-CARBY-GN-125-98-/400852996748?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item5d54b3528c Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka9 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) Nie on miał zmieniony gaźnik jakis czas temu na jakiś chiński czy coś, postaram się znaleźć jaki to gaźnik to wkleję tutaj zdjęcie. Zaraz zaraz błąd to śruba składu mieszanki cieknie, sorki za błąd zmęczony byłem wczoraj i jakoś mi się tak napisało wiec to podcieka śruba składu mieszanki Edytowane 10 Marca 2015 przez luka9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 To pomyśl, skoro wycieka paliwo to i chyba powietrze może się tamtędy dostać. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) pod sruba skladu mieszanki powinien byc maly o-ring i mala podkladkaw gazniku keihin ustawialem iglice na rowku srodkowym i sklad mieszanki na 1.5 obrotu wstepnie,o ile pamietam,w tej hondzie cg125 Edytowane 10 Marca 2015 przez BLACKY4 Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka9 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 To w tym gaźniku jest tylko śruba mieszanki i sprężyna, bez oringow i podkładek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Yhy Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) sprawdz dobrze,czy na koncu w otworze ich nie ma,bo sa to niewielkie elementyjak nie ma,to prawdopodobnie bedziesz musial kupic reperaturke do gaznika Edytowane 10 Marca 2015 przez BLACKY4 Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka9 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Jak już powiedziałem gaźnik jest nieoryginalny, gaźnik to keihin podobny do tego http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/32273924030_1/-font-b-KEIHIN-b-font-PZ30-30mm-font-b-Carburetor-b-font-Power-Jet-Accelerating.jpg wręcz prawie identyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Czy to czasami nie jest podróbka Keihin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) Jak już powiedziałem gaźnik jest nieoryginalny, gaźnik to keihin podobny do tego http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/32273924030_1/-font-b-KEIHIN-b-font-PZ30-30mm-font-b-Carburetor-b-font-Power-Jet-Accelerating.jpg wręcz prawie identycznyzestawy,z ktorych moglbys wziac o-ring i podkladkehttp://allegro.pl/zestaw-naprawczy-gaznika-quad-cross-pz30-150-250cc-i5155012119.htmlhttp://allegro.pl/atv-skuter-4t-gy6-zestaw-naprawczy-gaznika-150cm3-i4758757558.html Edytowane 10 Marca 2015 przez BLACKY4 Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka9 Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) Dobra wszystko jakoś się wkoncu udało, ale co pomogło niewiem, bo na nowo czyscilem gaźnik regulowalem itp, ale teraz jest inny problem a właściwie dwa w związku z czym mam pytania dwaReaguje na gaz itp, lecz gdy zchodzi z obrotów do jalowych i dodam od razu gazu to gasnie, jak dodam po chwili to jest ok. I z wyższych obrotów jak nie dam mu zejść i dodaje gazu tez razie normalnie. Co może być nie tak? Druga sprawa to nie wchodzi 3 i wyżej, jedynka i dwójka jest, kolega mi mówił ze przy składaniu wysunął mu się lekko walek z 2-3cm od biegów ten co idzie do do pedału od biegów, spadł z zębów, i niewiem czy dobrze go ustawił, no i jak powinien on iść względem reszty? Tak wygląda ten wałek http://img33.olx.pl/images_tablicapl/216459925_1_644x461_walek-zmiany-biegow-suzuki-rm-czestochowa_rev001.jpg czy to może być przyczyną nie wchodzenia 3 jak źle to ustawił? Edytowane 18 Marca 2015 przez luka9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka9 Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) Wysłalo się dwa razy prosiłbym o usunięcie tego posta Edytowane 18 Marca 2015 przez luka9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Co do gaśnięcia to pewien skład wolnych obrotów za bogato. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka9 Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Dodam jeszcze że nie ma różnicy czy silnik jest zgaszony czy odpalony po prostu wrzucam dwójkę i dalej biorę nogę do góry i nic nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi