malkohlm Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Cześć, mam takie pytanie. W xt tłumik fabryczny jest ciężki jak diabli i naszedł mnie pomysł żeby kupić sam tłumik wylotowy np. o taki http://allegro.pl/tlumik-cbr-scorpion-cbr-r6-r1-gsxr-zxr-gsf-dbkiler-i4934899700.html i dorobić od tłumika wylotowego do kolektora rure wylotową. Zsynchronizować i żeby to grało. Da się zrobić taką rzeźbę? Jesli tak to co za rodzaj rury kupić i zastosować? Dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Tłumik w xt-ku nie odstaje masą od tego z twojego linka . A jeśłi chcesz rzeźbić to szukaj rury stalowej o podobnym przekroju i czegoś do gięcia . Lekkie wynalazki to chyba ze stopu CrMo , pamiętam kompletny kolektor do gsxr600 którym można było wymachiwać niczym klapką na muchy . Tyko na xt-ku takie wynalazki to jak karoseria z włókien węglowych na Żuku . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Napisz do Edzia,na pewno coś doradzi :)http://forum.motocyklistow.pl/index.php/user/2485-edzio/ Edytowane 18 Stycznia 2015 przez DZIKOWSKI Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkohlm Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Cześć ponownie. Kupiłem wydech dominatora i jest on montowny na "flanszę lub kryzę" chyba tak się to nazywa. I muszę ją kupić żeby dospaać rurę wylotową.Jak to mierzyć? wwszędzie na aukcjach jest tylko wymiar "fi". To srednica czy rozstaw śrub? Czy może można kupić dedykowaną flanszę pod dany wydech? Pozdrawiam. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez malkohlm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Fi to średnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkohlm Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Kupiłem sam komin. reszte dorobiłem, prawdziwa muzyka :) Jakby co do wydechu dominatora pasuje kryza z opla astry. :D Moto zaczęło strzelć marchwią. Regulacja gaźnika, za dużo powietrza dostaje? Edytowane 2 Lutego 2015 przez malkohlm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Za ubogo , normalka po wymianie komina na przelot . Wymieniasz filtr na taki z większymi oporami (np. k&n ) albo mieszankę w zakresie powyżej jałowych trzeba wzbogacić - w normalnym gaźniku podnosi się iglice na przepustnicy podciśnieniowej o ząbek ale tu możesz mieć gaźnik z dwoma przepustnicami no i trza szukać w serwisówce . Edytowane 2 Lutego 2015 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi