enduromaster Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Tak, teraz brakuje mi tylko kapelusza, wąsów i torebki z lidla. Ale z auta jestem zadowolony.astra H produkowana jest od 2004r nie od 99, masz prędzej astrę G i niestety turbodiesla , bez turbiny był wyłącznie w astrze f Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Chyba masz rację. Nawet nie wiedziałem, że moje auto ma turbinę. Uznałem, ze 2.0 TDI to wersja z turbiną(ok 100km), a 2.0 DI to wersja bez turbiny(82km) Edytowane 10 Stycznia 2015 przez komandosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raafi Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Polecam zdecydowanie hondę civic 1.3 w gazie - Z Bydgoszczy na Hel (250km) 41zł w jedną stronę, z powrotem zaś 45zł (kolejne 250km) Kupiłem ją za 1500 z opłatami, więc zdecydowanie zmieścisz się w 3 :) Edytowane 10 Stycznia 2015 przez Raafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Mleczko Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 jak kupisz samochód za 3,5tyś przy Twoich przebiegach absolutny max to 2 lata, więc blachami się nie martw.Nie wiem, skąd to wziąłeś. Kupiłem auto za mniej (3300) ponad cztery lata temu i na razie zrobiłem nim 80kkm bez większych problemów (nigdy nie stanęło w trasie, nigdy nie miałem problemów z odpaleniem - kilka wycieków i zawieszenie tylko). @komandosekSilnik z VAGa w Oplu? Bez urazy, ale - weź już nikomu nie doradzaj, co ma kupić, bo błądzisz, że tak to delikatnie ujmę. Cytuj - dziennik kosztów na spritmonitor.deMoja Honda CB250N na Autocentrum.pl - ZAPRASZAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Di, TDI, CDTI, DTI, TDS, TD, D, TDCI , TTDI, JTD, HPI, HPTsię można pogubić :P Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Mleczko Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Dla większości TDI to skrót od TurboDIesel i jest montowany we wszystkich autach świata. Rozumiem, da się z tym żyć - ale na boga, jak nie odróżniam sukienki od spódnicy to nie radzę innym, jak się mają ubrać... Cytuj - dziennik kosztów na spritmonitor.deMoja Honda CB250N na Autocentrum.pl - ZAPRASZAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Nie wiem, skąd to wziąłeś. Kupiłem auto za mniej (3300) ponad cztery lata temu i na razie zrobiłem nim 80kkm bez większych problemów (nigdy nie stanęło w trasie, nigdy nie miałem problemów z odpaleniem - kilka wycieków i zawieszenie tylko). @komandosekSilnik z VAGa w Oplu? Bez urazy, ale - weź już nikomu nie doradzaj, co ma kupić, bo błądzisz, że tak to delikatnie ujmę.Czemu błądzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Mleczko Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Bo w oplu nigdy nie było silnika TDI :) i raczej nie będzie. Cytuj - dziennik kosztów na spritmonitor.deMoja Honda CB250N na Autocentrum.pl - ZAPRASZAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 No nie mów że nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Bo w oplu nigdy nie było silnika TDI :) i raczej nie będzie.Nigdy nie mów nigdy Edytowane 11 Stycznia 2015 przez kivi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 kivi znasz kogoś w wawie co ogarnie temat klap w kolektorze (Alfa 159 150 kunia) i usunie dodatkowo egr? Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Ja!Ale co do EGR-a polecam go zostawić. On poza tym że sie czasem zepsuje, spełnia kilka ról.Po pierwsze dogrzewa silnik, bo spaliny po drodze miedzy kolektorami przechodza przez wymiennik ciepła i znacząco podnosza temperaturę cieczy i grzeją silnik.Po drugie zdecydowanie "miecej" silnik pracuje z EGR-em... Edytowane 11 Stycznia 2015 przez kivi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Nigdy nie mów nigdy w drugą stronę też rzeźbią, słynne c20xe do golfa 2/3 Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 w drugą stronę też rzeźbią, słynne c20xe do golfa 2/3Po co jak w mk3 jest ABF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 chyba dla sztuki Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi