zakopiec12 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Witam. Mam Minska 125 z rosyjskim silnikem i gaźnikiem k65 ze ssaniem na module. I jest taka sprawa że on nie ma takiej mocy jak inne miński. W tym rzecz ze jego charakterystyka pracy przypomnina pracę wski.. czyli chodzi od początku do konca tak samo.Orginalny mińsk miał tak że miał muła a potem miał takiego zrywa,, a ten tak nie ma. Zrobiłem już szlif wymieniłem gaźnik moduł i dalej to samo.. ja sam nwm pomóżcie. A co do ustawienia zaplonu on ma coś takiego że jakbym jakkolwiek ustawił to będzie działać. co to może być ?? :3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 a jak wygląda świeca ?? gaźnika się nie wymienia tylko najpierw próbuje regulować a potem jak się nie da dopiero wymienia :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakopiec12 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 czarna jest ;) no on miał pływak dziurawy i wgl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maczi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 coś jest złego w takiej charakterystyce ? on jest słaby, czy po prostu równo oddaje moc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz786 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Skoro świeca jest czarna to gaznik do regulacji. Sprawdz czy kompresja jest dobra, może pierścienie już mają dosyć. Miałem kiedyś WSK 175 i miałem podobny problem silnik był słaby przyczyną okazała się uszczelka pod cylindrem. Mieszanka zamiast być podawana nad tłok uciekała bokiem. Sprawdz też wydech może jest zapchany i dławi silnik. Jeżeli masz możliwość to załóż tłumnik od innego minska. Tylko nie jezdzij bez tłumnika bo to najprawdopodobniej spowoduje spadek mocy. Wydech w 2t jest bardzo ważny. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez mateusz786 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Najsamwpierw reguluj gaźnik- masz za dużo paliwa w mieszance. To pierwsza diagnoza po kolorze świecy. Druga a może nawet pierwsza- sprawdź przerwę na świecy lub zmień świecę. Kolejna opcja- zapchany wydech. Jeśli ogarniesz te 3 rzeczy i dalej nie będzie poprawy to będziemy myśleć. Btw, jaki kolor iskry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi