jurekpias Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Witam wszystkich Jako że zamierzam kupić drugi motocykl do turystyki bliższej i dalszej proszę o ocenę w/w wymienionych. Interesują mnie sprawy takie jak:- niezawodność- ceny części- łatwość napraw we własnym zakresie Szczególnie zależy mi na ocenie Kawasaki - wujek google mało na ten temat mówi (zwłaszcza w języku polskim)z góry dziękipozdrawiamJurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jak GTr , to tylko 1400. Rozumiem, że nie o nim mowa. BMW k1100, to był mój jeden z pierwszych motocykli, kupiony prawie funkiel nówka. Na tamte czasy, to był szczyt marzeń. Tyle jeżeli chodzi o BMW. Honda 1100, to jest motocykl, który jak zakupisz i trochę nim pojeździsz, nie zamienisz nawet na 1300. Nie zawodna, bezobsługowa, co prawda, co 12000km trzeba zmienić olej, co 24000km sprawdzić rozrząd, choć jak go sprawdzisz po 50000, to i tak będzie wszysstko ok. Jak dla mnie, to jeszcze nikt nie wyprodukował tak uniwersalnego i nie psującego się moto. Jest forum tego motocykla, tam pewnie więcej o nim się dowiesz. Możesz nim i po winklach sporty pogubić, i na wesele koleżanki zajechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekpias Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Witam Dzięki za odpowiedź oczywiście że chodziło mi o GTR 1000. Rozumiem że polecasz Hondę:), jednak dalej drążę temat BMW - po prostu jest tak cegłowaty że aż ładny, natomiast z tego co wyczytałem na temat GTR 1000 to opinie są podzielone (chodzi o silnik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Pytałeś, min o własnoręczną naprawę. Więc Ci odpowiedziałem, co ja bym wybrał, gdybym to ja, miał jeszcze raz wybierać. Co Ty wybierzesz, to już tylko i wyłącznie Twój wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekpias Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 WitamDziękuje za odpowiedzi i mam dodatkowe pytanie czy przy wzroscie 180 cm i wadze 100 kg będę miał problemy z którymś z w/w sprzętów?z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Jesli to ja mialbym ktoregos wybrac z tych trzech wzialbym Honda ST 1100 Pan European a pozniej dlugo dlugo nic i nastepnie cala reszta ,no ale to Twoj wybor.Z Twoimi gabarytami nie powinno byc problemow,bedzie Spoko.Ps.Kolega o wzroscie nieco ponad 170cm i wadze 80kg. smiga FJR 1300 i nie ma problemow. Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Taurus 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Na Hondę, zabierzesz jeszcze plecaczka i cały majdan tobołków. Na BMW, będziesz wyglądał, jak w przyciasnym garniturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekpias Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Dzięki za odpowiedzi.O ile na temat BMW i Hondy można znaleźć w necie prawie wszystko to na temat tego nieszczęsnego Kawasaki już dużo gorzej. Interesuję mnie głównie jak wygląda sprawa niezawodności tego sprzęta z tego co mi się udało doczytać i podowiadywać że silniki zarówno w Hondzie jak i BMW są niezawodne i mówiąc po żołniersku nie do zaj....nia to nie wiem czy o Kawasaki można powiedzieć to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 GTR1000 to bardzo stary sprzet z poprzeczna czworka.Silnik jest wmiare dobry, ale wszystko zalezy od egzemplarza i przy duzych przebiegach moga byc klopoty z glowica.Ta generacja silnikow miala problemy z za miekkimi zawormi i zuzywajacymi sie gniazdami w koncu lat 80 tych / poczatek 90 tych, nie wiem czy Kawasaki cos z tym zrobilo czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekpias Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Dzięki Adam.M za info, tym samym kawasaki odpadło z rozważań. Serce podpowiada Honda rozum BMW:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 z tym sercem i rozumiem to chyba odwrotnie :D Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) z tym sercem i rozumiem to chyba odwrotnie :DTez mi sie tak wydaje :biggrin: Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Taurus 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekpias Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Przepraszam macie racje miało być na odwrót, chociaż w porównaniu z moim obecnym sprzętem (który i tak ma dożywocie u mnie) wszystko będzie niezawodne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spili Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Pan Europy nie bez powodu trzymają cenę...:) Cytuj http://www.paneuropean-klub.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekpias Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 W takim razie pytanie czy za około 10 tyś PLN można kupić dobry egzemplarz Pan Europy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi