grizzli Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Chcę kupić kufer centralny givi maxia 3. Szukalem opinii w necie i są skrajnie różne. Od takich, że to w porownaniu do maxia2 badziew i drugi raz by jej nie kupili, po takie, że jest super ach i och. Problem w tym, że nikt tego w Poznaniu w sklepie na półce nie ma,a nie znam nikogo, kto ją użytkuję, a średnio mi się chce w ciemno wybecalowac ponad 7 stówek, żeby się potem wk....ć. Chciałbym ją chociaż przed kupnem obejrzeć. Ma ktoś? Użytkuje? Moglby się podzielić opinią? Może ktoś z Poznania lub okolic ją posiada i pozwolil by rzucić okiem. Maxia2 jest ok, bo syn ją posiada i widać, że jest zrobiona pancernie. Patrzę po używkach, ale ceny są jakieś nieprzytomnie bandyckie, kilkadziesiąt zlotych niższe niż nowe, a jak tańsze, to zajazdy. Dotyczy to i dwójek, i trójek. Widać są jak wino...Gdyby ktoś się podzielil doświadczeniami, będę wdzięczny. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Patrzę po używkach, ale ceny są jakieś nieprzytomnie bandyckie, kilkadziesiąt zlotych niższe niż nowe, a jak tańsze, to zajazdy. Dotyczy to i dwójek, i trójek. Widać są jak wino...Gdyby ktoś się podzielil doświadczeniami, będę wdzięczny. :) To samo miałem jak w maju kupowałem kufry do swojego motocykla :) Używki w opłakanym stanie, bez kluczyków a nawet z wyrwanymi zamkami, chyba wyciągane z niemieckich śmietników a często droższe niż nowe. Nie wiem co niektórym bije na dekiel jak wystawiają takie kufry, nawet cen nowych nie sprawdzą... Pewnie masz już płytę pod Givi i dlatego takiego szukasz? Jeśli nie to weź pod uwagę kufry Shad, ja pojechałem do sklepu już zdecydowany na Maxię a wróciłem z Shadem bo mogłem sobie na miejscu postawić je obok siebie i porównywać. Shad tańszy a wg mnie lepiej wykonany, potem jeszcze pojechałem wziąć boczne i też wybór padł na Shad. Z tymi 3 kuframi zjeździłem jakieś 5000km i nie żałuję wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Mam na b12 założonego wingracka i boczne keylessy. Brakuje mi centralki, bo w przyszlym roku szykuje się trochę wyjazdów. Do tej pory boczne mi wystarczały, bo w razie co jeden robił za centralny. Więc musi być system monokey. Inny odpada. W najgorszym wypadku kupię maxię2. Ale trojka jest bardziej wypaśna. Pytanie tylko, czy wartya tej kasy, bo to tylko sześć pollitrowek luzem różnicy. :) Edytowane 15 Listopada 2014 przez grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bollo_ Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Mam maxie IIIod 3 sezonów. - 3 razy lądowała na gwaranci - za każdym razem z powodu odpadających plastikowych paneli lakierowanych na połysk (puszczają zaczepy - teraz już je przykręciłem wkrętami).- nie jest stabilna tak, jak maxia II- po ostatniej wyprawie w alpy, pękła przy zamku (jeszcze nie sprawdzałem, czy to kwestia obudowy kufra, czy znowu pękł sam ozdobny panel)- po 2 tygodniach klapa zaczęła samoistnie opadać ale:uczciwie trzeba przyznać, że nigdy nie było załadowane te 5kg które sugeruje producent - zazwyczaj 3 lub 4 x tyle :) zaś do tej pory zrobił ze mną jakieś 20k km na wyprawach i z 8k po mieście.Maxia II jest na pewno bardziej pancerna, możesz tez kappę k53 rozważyć, jeśli nie chcesz przepłacać. Edytowane 17 Listopada 2014 przez _bollo_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Zdecydowałem się w końcu na kappę k53. Cena była dobra, bo 499 złotych za nową. Między nią a maxią2 nie ma żadnych różnic, jeśli chodzi o wykonanie. Żadnych gorszych czy cieńszych plastyków, sztywność kufra jest taka sama, zamki te same i tak samo dzialające. Więc przy wyborze między kappą a maxią można się kierować tylko i wyłącznie wyglądem i ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bollo_ Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ok, fajnie że mogliśmy pomóc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ok, fajnie że mogliśmy pomóc ;)Dzięki. I nie ukrywam, że Twoja opinia przewazyła szalę. A kappę wziąlem, bo dla mnie ładniejsza, no i przede wszystkim znalazłem nową w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzombek Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 podpinam się pod tego posta co by nie zakładać nowego. A że temat też się tyczy tego kufra to w sam raz mi przypasował :) a sprawa ma tak:mam ja od paru lat kufer jak w tytule. Od dawna mam 'problem' z zawiasami. A chodzi o to że raz odkręcają mi się śruby mocujące zawiasy od klapy (to mniejszy problem i do zniwelowania) a dwa że te zawiasy nie mają żadnej blokady i klapa podniesiona do góry trzyma się parę sekund i opada. Jako że trochę mnie to wyprowadziło z równowagi to w końcu postanowiłem coś z tym zrobić. Stąd ten post. Pytanie czy posiadacze tegoż kufra mają te same problemy? Bo sam nie wiem czy kupiłem wybrakowany (choć kupiłem nowy w sklepie) czy to słabo rozwiązane jest po prostu?a jak posiadacze mają/mieli takowy problem to kto jak sobie z tym poradził? bo póki co nie mam pomysłu jak zamontować prostą blokadę by mi klapa nie opadała hmmm...jakieś sugestie, podpowiedzi uwagi czy inspiracje??z góry dzięki :)Uzupełnienieżeby rozjaśnić nie chodzi o zew. zawiasy te z tyłu kufra, tylko o te metalowe blaszki będące wew kufra, łączące dolną część z klapą. one się odkręcają i je bym chciał jakoś blokować by klapaa nie opadała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi