enduromaster Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 może spod pokrywy zaworów leci do gniazda świecy + poluzowana świecaja bym kupił komplet uszczelek, głowicę splanował i skręcił wszystko do kupyna pocieszenie dodam że w mojej wyszły 3 szpile z bloku (gwint)będzie kapitalka Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Czyli wygląda na to, że jeszcze nie jest tak źle, bo u mnie póki co nic bokiem nie wylazło. Odpaliłem ją teraz na chwilę i żeberka znowu są wilgotne, a dźwięk był tragiczny. Słychać tak jakby dwa różne rodzaje tłuczenia - jeden typowo metaliczny, bardziej z góry silnika, a drugi bardzo niski, dudniący.Pozdejmuję dzisiaj plastiki, spuszczę resztę oleju i chłodziwa, rozkręcę silnik i zerknę do środka. Chyba wiele gorzej już być nie może :D. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Jeśli tak napiertala to zawsze się możesz pobawic :D Raczej nic nie zepsujesz a przynajmniej coś tam poznasz ;) Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Ten wyciek to prawdopodobnie przez uszczelkę pokrywy zaworów. Może nie mieć nic wspólnego z hałasami. Sprawdź kompresję zanim spuścisz olej. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 No to muszę kupić narzędzia, bo nie mam czym sprawdzić kompresji teraz. Zaraz wskoczę na Suzę i może coś uda mi się znaleźć niedaleko mojej wsi :D Jeśli tak napiertala to zawsze się możesz pobawic :D Raczej nic nie zepsujesz a przynajmniej coś tam poznasz ;)Ja mam nadzieję, że nic więcej nie zepsuję :D. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan_007 Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Chwilę nic nie pisałem, ale wstawiłem moto do mechanika, żeby mi ogarnęli ten wyciek, podobno olej leciał spod czujnika położenia luzuhttp://forum.motocyklistow.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=10093na tym zdjęciu to pomarańczowe, o ile dobrze go zrozumiałem, podobno jest to jakoś pęknięte, a nowy czujnik kosztuje ok 300 zł, a że nie miał w zapasie to mi to pokleił i nie cieknie, ale zapewne będzie jeszcze do zrobienia :) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi