Skocz do zawartości

Kawasaki KLE opinie.

Rekomendowane odpowiedzi

no to jest już indywidualna sprawa, przymierz się do czegoś i sprawdź co jest dla ciebie wygodne i czym będziesz w stanie podróżować, xj pewnie się nada, to samo motocykle podane wcześniej, ważne żeby motocykl miał w miarę dobrą prędkość przelotową, np. taki dominator się średnio nadaje.

• 2 tygodnie później...

są tacy, którzy uważają że 1 osoba = 1 cylinder, 2 osoby = 2 garnki. ale osobiście jestem zdania że singiel jest mniej wygodny, ma większe wibracje i jest generalnie mniej trwały

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Ja mam 18 lat, waże 78kg, mam 184 cm wzrostu i jezdze Kawasaki KLE 500 z 92r już jeden sezon. Moi kumple z którymi jeżdzę na wyprawy mają hondę dominator i yamahę xtz 660, jezdziłem wszystkimi z tych wymienionych i mogę powiedzieć tyle że honda i yamaha mają większy moment obrotowy dzięki czemu lepiej się zbierają, za to kawasaki jest dużo wygodzniejsze ponieważ nie czuć żadnych wibracji w przeciwieństwie do pozostałych 2 motocykli i ma bardzo wygodną pozycje za kierownicą. Czasami jak jest jeden pasażer zawsze siada ze mną na kawasaki, mówi że jest najwygodniejsze :biggrin: Co do awaryjności jedyne co robiłem przy KLE to wymiana oleju oraz filtra, nigdy nie miałem z nim problemu. Dużym plusem jest to że te silniki są montowane w innych modelach kawasaki np. GPZ 500 er5 EN 500 dzięki temu częsci są łatwo dostępne i nie drogie. Gdybym miał wybierać drugi raz to na pewno wybrał bym Kawasaki KLE. Polecam ten motocykl :)

Edytowane przez mateusz786

Skoro masz doswiadczenie z dominatorem i xtz to powiedz mi jeszcze co jest szybsze i ma większą prędkość przelotową? KLE czy dominator/xtz ?

Skoro masz doswiadczenie z dominatorem i xtz to powiedz mi jeszcze co jest szybsze i ma większą prędkość przelotową? KLE czy dominator/xtz ?

Prędkości przelotowe są bardzo podobne. Różnica jest np przy wyprzedzaniu kiedy jedziesz xtz lub dominatorem dajesz po prostu gazu i moto się zbiera z dolnych obrotów dzięki momentowi obrotowemu za to na wysokich obrotach Kawasaki prowadzi ponieważ ma większą moc, ma też większy v-max. Gdzieś na youtube widziałem filmik jak ktoś jechał takim kawasaki 195 km/h. Dominator i xtz jadą maksymalnie 160-170 km-h. Plusem jest też to że można kupić jakieś części silnikowe ( nie wiem dokładnie jakie ) od GPZ 500 i wtedy mamy do dyspozycji aż 60 km. gdybyś chciał coś jeszcze wiedzieć na temat KLE to pytaj :)

• 2 tygodnie później...