Mly96 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 no to jest już indywidualna sprawa, przymierz się do czegoś i sprawdź co jest dla ciebie wygodne i czym będziesz w stanie podróżować, xj pewnie się nada, to samo motocykle podane wcześniej, ważne żeby motocykl miał w miarę dobrą prędkość przelotową, np. taki dominator się średnio nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naveintre Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Jeszcze takie pytanie. Co lepiej sprawdzi sie w trasie jeśli chodzi o silnik? Twin rzędowy czy singiel? No i co będzie bardziej żywotne ? Bo nie ukrywam że męczy mnie to od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 są tacy, którzy uważają że 1 osoba = 1 cylinder, 2 osoby = 2 garnki. ale osobiście jestem zdania że singiel jest mniej wygodny, ma większe wibracje i jest generalnie mniej trwałyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz786 Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Ja mam 18 lat, waże 78kg, mam 184 cm wzrostu i jezdze Kawasaki KLE 500 z 92r już jeden sezon. Moi kumple z którymi jeżdzę na wyprawy mają hondę dominator i yamahę xtz 660, jezdziłem wszystkimi z tych wymienionych i mogę powiedzieć tyle że honda i yamaha mają większy moment obrotowy dzięki czemu lepiej się zbierają, za to kawasaki jest dużo wygodzniejsze ponieważ nie czuć żadnych wibracji w przeciwieństwie do pozostałych 2 motocykli i ma bardzo wygodną pozycje za kierownicą. Czasami jak jest jeden pasażer zawsze siada ze mną na kawasaki, mówi że jest najwygodniejsze :biggrin: Co do awaryjności jedyne co robiłem przy KLE to wymiana oleju oraz filtra, nigdy nie miałem z nim problemu. Dużym plusem jest to że te silniki są montowane w innych modelach kawasaki np. GPZ 500 er5 EN 500 dzięki temu częsci są łatwo dostępne i nie drogie. Gdybym miał wybierać drugi raz to na pewno wybrał bym Kawasaki KLE. Polecam ten motocykl :) Edytowane 29 Października 2014 przez mateusz786 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naveintre Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Skoro masz doswiadczenie z dominatorem i xtz to powiedz mi jeszcze co jest szybsze i ma większą prędkość przelotową? KLE czy dominator/xtz ?Skoro masz doswiadczenie z dominatorem i xtz to powiedz mi jeszcze co jest szybsze i ma większą prędkość przelotową? KLE czy dominator/xtz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz786 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Prędkości przelotowe są bardzo podobne. Różnica jest np przy wyprzedzaniu kiedy jedziesz xtz lub dominatorem dajesz po prostu gazu i moto się zbiera z dolnych obrotów dzięki momentowi obrotowemu za to na wysokich obrotach Kawasaki prowadzi ponieważ ma większą moc, ma też większy v-max. Gdzieś na youtube widziałem filmik jak ktoś jechał takim kawasaki 195 km/h. Dominator i xtz jadą maksymalnie 160-170 km-h. Plusem jest też to że można kupić jakieś części silnikowe ( nie wiem dokładnie jakie ) od GPZ 500 i wtedy mamy do dyspozycji aż 60 km. gdybyś chciał coś jeszcze wiedzieć na temat KLE to pytaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naveintre Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Czym może być spowodowany lekki szum w okolicach sprzegła w kle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naveintre Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Dla potomnych: Wybór padł na KLE i jestem zadowolony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Dawaj fotkę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naveintre Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 (edytowane) Na życzenie :)https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/10479408_890817534302142_3678701107670877292_o.jpg Edytowane 13 Listopada 2014 przez naveintre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi