jjank Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Zapewne jest tak jak piszesz, nie maiłem okazji jeździć na takich sprzętach ze zmienionymi mapami i sprężynkami. Tylko piszesz tutaj o pewnym ekstremalnym przypadku tak jak wspomniany przeze mnie ktm 350 (do standardowych niskopojemnościowych 2t nijak się to nie ma), wnioskuje więc że się zgadzamy tylko inaczej to opisaliśmy. :) żaden ekstremalny przypadek kolego, chyba nie sądzisz że czołówka enduro i wiekszosc ogarniętych amatorów uzywa nowoczesnych 2T i specjalnie się męczy, mają właśnie taką charakterystykę jak trzeba i wystarczający dół, oczywiście trzeba używac sprzęgła i gazu caly czas ale to wyczynówka a nie turystyknie no jjanku nie przesadzajmy , od 600 4T w jednym garze to mocniejszy dół ma chyba tylko klr 650 dla armi amerykańskiej ( silnik diesla yanmara od maszyn budowlanych ) :D 600 4T ma zazwyczaj słabą górę i dlatego wydaje się ze ma taki mocny dół, pamiętam ze jak w tt600e przy dzidowaniu zmieniało się bieg na wyższy(co w normalnych motocyklach ze powoduje chwilowo słabsze przyspieszenie) to ona przyspieszała bo po prostu lepiej ciągnęła dołem niż górą najlepszy dół mają enduraki 450, że nie wspomnę o poprzerastanych wynalazkach 500ccm+ z ktma, husqi i husabergaTylko teraz Berg i huska to praktycznie KTM:). berg juz nie istnieje jako marka najlepszym motocyklem w historii tego sportu był/jest Maico 490 kiedys motocykle cross enduro robiono tylko w Europie, następnie Japończycy kopiowali motocykle maico(podobnie jak teraz chińczycy zachodnie marki) i z czasem wygryźli ich z rynku niższymi kosztami Edytowane 3 Października 2014 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 700 2T to już głupota i przerost formy nad treścią na piaszczyste tereny i mega podjazdy w sam raz Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverX Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 ale w jakim sensie ?? ch-ka silnika jest bardzo ostra , strzał mocy wywołany rezonansem pieca wyrywa kręgosłup po prostu , ale tak ma być to był motocykl crossowy a nie enduro i ma ch-ke typowo pod ten sport ..........Jasne, że chodzi o charakterystykę silnika przyprawiającą o zawał. Niby masz rację ale łagodna charakterystyka silnika pozwala na szybsze wychodzenie z zakrętów, po prostu taka maszyna ma lepszą trakcję. Dobrym przykładem jest tutaj już przytaczany Maico, Japonia próbowała skopiować ich genialną charakterystykę silnika ale nadaremno. 700 2T to już głupota i przerost formy nad treściąNiekoniecznie, to niby ciągnie jak traktor, a tak jak pisze enduromaster na pustynie jak znalazł. W ciasnym terenie to pewnie moment obrotowy jest zbyt ogromny ale w otwartym terenie czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baba Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 @Mly96, flaszka czeka.Mierzenie ok, teraz tylko znaleźć sztukę do kupienia (mierzoną musiałabym właścicielowi spod dupy wyrwać :wink: a większy był ciut ode mnie i strach mnie obleciał)Dominator NX250 pilnie poszukiwany (chcę nabyć drogą kupna, a nie rozboju), w jakim dziale umieścić posta "poszukiwany, poszukiwana"? Wpiszę zaraz w giełdę, ale w sumie info tutaj też nie zaszkodzi...A na zamówionym Duke'u polansuję się w mieście, w sumie 2 motóry to nie grzech :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 cieszę się, że Ci pomogłem, mocy pewnie trochę będzie brakować :)Jeśli nie zamierzasz jechać daleko po moto to może być problem bo ciężko będzie znaleźć takie coś blisko, ale jeśli odległość nie robi Ci różnicy to na pewno coś znajdziesz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi