SzczureKK Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Siema mam jedno pytanie mam 180 cm wzrostu ważę 65 kg i mam 15 Lat i co mi bardziej polecacie Kawasaki KMX 125 czy DT 125 ??? i co bym bardziej opanował ?? Dodam że mam doświadczenie z motocyklami ale nie crossowymi dysponuję gotówką do 2700 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 To są porównywalne motory, wymagają takich samych umiejętności, kup tego, co się trafi za lepszą kasę w lepszym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureKK Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 kawasaki są ładniejsze ale mają problemy z przednim zawieszeniem Dt są brzydsze troszkę ale bardziej wytrzymalsze A co powiecie na kawaski kx 85 jeździłem na takim i rewelacyjnie się jeździ ale drogo chodzą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czy-bit Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Ja mam kawasaki kmx 125B z 98roku i nie narzekam, fajny motorek tylko ma 5 biegów. W terenie sobie ładnie radzi, przyśpieszenie też ma dobre, ogólnie nie narzekam i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureKK Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Ja mam kawasaki kmx 125B z 98roku i nie narzekam, fajny motorek tylko ma 5 biegów. W terenie sobie ładnie radzi, przyśpieszenie też ma dobre, ogólnie nie narzekJJeździłem kawasaki kx 85 wrażenia nie z tej ziemi :) Ale nie do tego nawiązuję Czy KMX jest mocniejszy ?? KMX jest tańszy ale nie wiem jak tam u niego z mocą i ile ma km ?? bo nie mogę w internecie znaleźć ?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 kmx jest słabszy od kx85 Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureKK Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Dlatego wolę kupić kx 85 dać więcej kasy ale większa frajda będzie na początku byłem za kmx albo dt ale jak się przejechałem kx to zmieniłem zdaniem a jak nie uda mi się z kx to będzie YZ 85 <3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Lub CR 85.33 konie robią robotę :crossy: Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 w tym wieku to już raczej yz125 a nie 85zwłaszcza przy 180cm Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Lub CR 85.33 konie robią robotę :crossy: ale kompletne absolutne zero dołu (w cr 80 max moc jest przy 13 tys obr ?? dobrze pamiętam ??) tłok co chwila i spalanie tankowca...... Moc nie jest najważniejsza w tym sporcie kiedy młodzi to wreszcie zrozumieją :D ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 No ja bym powiedział, że jak na tor cross to jednak odpowiedni sprzęt za to do lasu nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureKK Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Spokojnie :) i tak będę jeździł więcej po lesie :D Bo na tor mam dosyć spory kawałek ale Jak mam więcej koni pod siedzeniem to staram się nie przesadzać I przede wszystkim odpowiedzialnie jeżdżę :) Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 ale kompletne absolutne zero dołu (w cr 80 max moc jest przy 13 tys obr ?? dobrze pamiętam ??) tłok co chwila i spalanie tankowca...... Moc nie jest najważniejsza w tym sporcie kiedy młodzi to wreszcie zrozumieją :D ?? Według mnie, bzyk 80-tka jest jak najbardziej dla kogoś, kto wcześniej nie jeździł na crossie i waży 65 kg. Tyle samo waży taka 80-tka :) więc wyszarpać ją z bagna będzie mu lżej w tym wieku to już raczej yz125 a nie 85zwłaszcza przy 180cm Na wzrost (180 cm) jest sposób -koło przednie 21 i na tył 19 /18,pojeździ jesień/zimę ogarnie ją i na wiosnę może brać 125.Ja tak zaczynałem i wcale nie narzekałem. Teraz jak wsiądę na 85 (aktualnie siadam na 250),to czuje się jakbym wskoczył na ogara :biggrin: Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczureKK Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Dzięki za uznanie :) Ziomekk :D Na 85 pojeżdżę max 2 sezony i na jakąś 125 się przesiądę ale wszystko prze de mną Na razie to muszę kupić tą 85 ;) Pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi