Skocz do zawartości

Zestaw głośnomówiący do samochodu

WLD_Wlodi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji tego iż ostatnio dużo jeżdże, a ręka boli od trzymania telefonu przy uchu, szukam jakiegoś zestawu głośnomówiącego do samochodu.
Kupiłem jakieś badziewie za 100zł, które się montuje np na kierownicy czy na słoneczniku i powyżej 100km/h niewiele słychać (więcej słyszałem z głośnika w Samsungu Galaxy S3), do tego osoba po drugiej stronie słuchawki bardzo słabo mnie słyszała.

Telefon jest na uchwycie doklejonym do deski, więc szukam czegoś bez uchwytu.

Ktoś rzuci jakąś propozycje? Chce słyszeć dobrze, chce być dobrze słyszalny i nie chce wydać majątku ;) Jeżdże Grande Punto kilku letnim, może są jakieś fabryczne zestawy wpinane np w radio?

Jakieś słuchaweczki wkładane do ucha i chińskie badziewia typu Transmiter FM za 30zł mnie nie interesują...

Edytowane przez WLD_Wlodi

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

Pomyśl nad słuchawką, tylko dobrą, lekką i firmową. Te za 30zł to badziewie, jeszcze akumulatorek AAA strasznie ciąży, ale ja ze swoją Plantronics M55 jeżdżę nawet na moto i da się rozmawiać. Zestawów głośnomówiących nie używałem, ale podłączenie się pod głośniki samochodowe - jeśli nie przeszkadza ci to, że rozmowy słuchają wszyscy w aucie - to dobre rozwiązanie, niestety wymaga odpowiedniego radia lub badziewnego transmitera. W sieci są testy zestawów, te od Nokii zawsze wyglądają nieźle.

531979.png- dziennik kosztów na spritmonitor.de

Moja Honda CB250N na Autocentrum.pl - ZAPRASZAM!

Witam, ja po dłuższych poszukiwaniach zainwestowałem w ten zestaw http://allegro.pl/odbiornik-zestaw-bluetooth-aux-belkin-galaxy-s5-i4458651747.html ma dobre opinie na YT jest kilka testów tego zestawu i mnie przekonał jeśli poczekasz z zakupami do wtorku to dokładnie opisze czy warto.

<p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub:

Witam, ja po dłuższych poszukiwaniach zainwestowałem w ten zestaw http://allegro.pl/odbiornik-zestaw-bluetooth-aux-belkin-galaxy-s5-i4458651747.html ma dobre opinie na YT jest kilka testów tego zestawu i mnie przekonał jeśli poczekasz z zakupami do wtorku to dokładnie opisze czy warto.

Ciekawy zestaw, jak będziesz testować to sprawdź czy mając włączone radio/cd/mp3 radioodtwarzacz sam przechodzi w AUX czy trzeba manualnie za każdym razem przełączać...

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

No właśnie to mnie najbardziej ciekawi (czy przełącza z automatu ), w poniedziałek mam go dostać potestuje i opiszę co i jak.

<p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub:

A więc tak zestaw Bluetooth AUX BELKIN dotarł. Pierwsze wrażenia pozytywne, ładnie zapakowane itp. po otworzeniu oczywiście brak instrukcji po polsku, element mikrofonu/klawisza odbioru wykonane estetycznie z fajnego plastiku, kabelki trochę cienkie ale bardzo elastyczne. Samo podłączenie i sparowanie z tel (Iphone 4s) bez problemu. Urządzenie podłączamy pod zapalniczkę - wystaje minimalnie z gniazda zapalniczki i ma dodatkowy port USB do ładowania np. telefonu, a drugi kabelek do AXU ( podstawowy kabel jest krótki , ale w opakowaniu jest tez przedłużka. Co do rozmów jakość bardzo dobra, testowane na autostradzie przy 160km/h (w i30) dobrze jestem słyszany i co najważniejsze nie ma efektu echa. Podsumowanie: PLUSY :dobra jakość rozmów, jakość wykonania i cena . MINUSY: niestety sam nie przełącza z radia (gdzy przychodzi połączenie) na AUX/telefon.

Moim zdaniem dobra alternatywa dla słuchawki lub zestawu mocowanego do klapki przeciwsłonecznej.

ja też polecam Parrota, a dokładnie używam MiniKit Neo. Polski język, najlepsze rozpoznawanie mowy z jakim się kiedykolwiek zetknąłem i bezbłędnie czyta nazwy kontaktów - nawet te najdziwniejsze. Na prawdę doskonale przemyślany sprzęt.