hiszpan Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Ostatnio usunąłem gąbkę będącą przyklejoną pod zbiornikiem mojej SVki... i to był błąd. sądziłem, że uda mi sie w ten sposób poprawić przepływ powietrza pod zbiornikiem a przez to dopływ tego powietrza do filtra powietrza który jest pod zbiornikiem a nad którym bezpośrednio znajduje sie ta gąbka (kto ma SV to wie o czym mówię). Niestety po tej "operacji" efekty były inne od zamierzonych. moto straciło "górę" i nie dokręca się do swojej maksymalnej predkości. spadek wynosi jakieś 15km/h. Prawdopodobnie ta gąbka nie jest pod zbiornikiem tylko aby tłumić odgłosy ssania. Drobiazg a jednak ma znaczenie...Ja w każdym razie nie spodziewałem sie takiej reakcji ze strony moto. Wczoraj na forum www.socalsvrider.com przeczytałem że kilku z właścicieli SV w stanach popełniło tez ten błąd i chcąc poprawić pogorszyli sprawę. NIE USUWAJCIE TEJ GĄBKI U SIEBIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 moze dlatego ze ta gobka trzyma cisnienie odpowiednie w przewodach filtru powietrza tak samo jest jak zdejmiesz filtr powietrza nie dosc ze bedzie cieszko palic to jeszcze niebedziesz miał tych najwyzszych obrotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Prawdopodobnie gąbka dawała jakieś opory przepływu a teraz ich nie ma. Tak wiec teraz gaźniki nie maja odpowiedniego podciśnienia i nie mogą zassać odpowiedniej ilości paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 raczej nie o to chodzi... gąbka nie dotykała nawet filtra. podejżewam 2 sprawy - wytłumiała rezonans zasysanego powietrza na dnie zbiornika lub powodowała wyhamowywanie strugi powietrza płynącej miedzy filtrem a zbiornikiem. teraz zrobiło sie prawdopodobnie coś na kształt dyszy omywanej strumieniem gazu (powietrze przepływające pod zbiornikiem zasysa przy dużej prędkości powietrze z airboxu) tak przynajmniej przypuszczam.na szczęście gąbka to nie problem i założę nową inną na miejsce oryginalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi