ketchupvfr Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 Vitam, czy przebarwienia i jakby obtarcia na przekładkach sprzęgłowych świadcza o ich skrzywieniu i podlegają wymianie.gołym okiem nie widać wypatrzeń.rozebrałem sprzęglo bo przy ostrym ruszaniu przy końcu puszczania klamki miałem grrrrrrrrrrrrrrry, po złożeniu (na pewno przekładki są inaczej względem siebie) jakby to zjawsiko żadziej występowało, a wrecz zanikło.może ktoś juz coś takiego przerabiał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2004 W serwiusówce masz podane graniczne grubości przekładek i to jest wyznacznikiem ich zużycia. Co do przebarwień to świadczą one o przegrzaniu i paleniu sprzęgła (tarcz). W moim motocyklu też czasami występuje grrr... ale u mnei tarcze i sprężyny są do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Generalnie jeżeli dochodzi do wymiany sprzęgła, to wymienia się wszystko - tarcze, przekładki oraz sprężyny. Np do Ducati nie wystpęują tarcze i przekładki osobno, trzeba kupic komplet od razu.Moim zdaniem czeka Cię wymiana tego sprzęgła. Tak bywa. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Idaho jaką ty masz serwisówkę bo w mojej są tylko dane zużycia tarcz sprzęgłowych, może masz jakąś inną niż ogólnie dostępną w necie - VFR750F 90-96 61MT406.chętnie skorzystam 8) narkaa sprzęgło pewnie wysadzę w powietrze :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2004 W mojej srewisówce są, tylko że to serwisówka od XJ 650:), ale powiem ci że czytalem sporo serwisówek i naogól byly podane graniczne wartości. U mnie w xj grubośc tarcz sprzęgłowych to 3mm service limit: 2.8 natomiast grubośc przekladek: 1.6mm natomiast max ixh zużycie to 0.05mm. Manual jest wydawnictwa haynes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2004 FAKT ;) ;) ;) ;) w Haynes'ie jest coś takiego, u qmpla znależliśmy w suce, w kawie a na końcu w VFR,co prawda jest podane tylko max dopuszczalne odkształcenie ale zawsze to coś :P . ale to nic, ;) dzisiaj prawie 200km, na poczatku spokojnie, później :mrgreen: też spokojnie z tym że przyśpieszenia 0,5 MACHA i co - sprzęgło się układa, ani razu nie słyszałem grrrrrrrrr! OBY TAK DALEJ TO NIC NIE BĘDĘ JUZ GRZEBAŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Sprzęgło sie ewidentnie przypaliło, być moze wystarczy tylko wymiana tarcz, ale przekadki nie są drogie, sprzeżyny też, więc jak masz już coś robić, to wymień komplet. Czasami oszczedności sie nie opłacają :-). POzdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2004 obyś ;) Paweł miał racje, chociaz nie przypominam sobie żadnych szaleństw, a sprzętu nikomu nie daję.Dominik też ponoć kiedys miał problem ze sprzętem który długo nie jeździł, mój też długo stał.tarcze mają prawie nominalne wymiary (nic szczególnego na nich nie widziałem, tyle że mogę sie mylić )sprężyny w połowie między max-min, myślę, że jak będę szanował to do końca sezonu polatam - jak sie mylę to mnie popraw. 320pln - przekładki hondy;200pln - tarcze ebc;40pln - spręzyny.------------------------0pln - stan kasy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi