Marian6254 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Witam posiadam kawasaki zx9r i prawdopodobnie obróciła mi się panewka na tłoku bo strasznie puka i blokuje się na 3 tłoku , rozrząd sprawdziłem i jest w porządku tak samo jak i zawory i sprzęgło. Co jeśli obróciła mi się ta panewka ? Czy wał z korbowodem i panewkami od zx9r z 1998r będzie pasował do mojej kawy z 1994 r ? Myślałem również nad zakupem innego silnika ale niestety nie ma z mojego modelu tylko jest z 98-02 czy ten silnik będzie pasował do mojej ramy ? Miał już ktoś taki przypadek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Nie pasuje nowszy silnik jak i sam wał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian6254 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 a to próbowałeś już coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian6254 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Siemanko mam problem ze swoja Kawunia, zaczęło mi coś strasznie pukać w silniku, rozebrałem już część silnika i nadal nie mogę zdiagnozować problemu . Sprzęgło jest w porządku , rozrząd również, panewki wał tłoki są eleganckie. Co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 a po co rozbierałeś ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian6254 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 No jak to po co ? żeby naprawić myślałem początkowo że to sprzęgło póżniej ze rozrząd później ze panewki więc musiałem rozebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 No jak to po co ? żeby naprawić myślałem początkowo że to sprzęgło póżniej ze rozrząd później ze panewki więc musiałem rozebraćPiotr cie za ten tekst zje.ZresztA nie tylko on...Nie lepiej bylo podjechac do fachowcow ? A tak rozbierzesz silnik w mak i guzik bedziesz wiedzial,,,Szkoda silnika, no ale to twoj motur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 No jak to po co ? żeby naprawić myślałem początkowo że to sprzęgło póżniej ze rozrząd później ze panewki więc musiałem rozebrać prościej było zapytać bo kto to teraz prawidłowo poskłada ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Nie probowalem ale to calkiem inne silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgadza się, roczniki od '98 mają całkowicie zmodernizowany silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian6254 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Wie ktoś może w czym może być problem ? Moja sprawa co robię . Myślałem że ktoś mi tu pomoże a nie zacznie prawić kazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Czekaj odpalam moją szklaną kule iiiii... ciemność widzę ciemność xD Przy takim podejściu nic z tego nie będzie, jak wał, tłoki, panewki, zawory i cokolwiek tam jeszcze jest okej to może szukaj w skrzyni :D albo w kole. A kiedy stukanie się nasila ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 A złoto w oleju ? Przecedź przez szmatkę i powiedz co znalazłeś. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Wie ktoś może w czym może być problem ? Moja sprawa co robię . Myślałem że ktoś mi tu pomoże a nie zacznie prawić kazania Podkreśliłem tekst który mnie się bardzo podoba.Zalogowałeś się na tym forum nie z miłości do motocykli tylko z potrzeby i żądasz aby przez net ktoś naprawił Ci motocykl ?A gdzie byłeś przed kupnem tego wrzoda ?Silnik w Twoim motocyklu jest bardzo delikatną konstrukcją posiadającą sporo błędów konstrukcyjnych i wad produkcyjnych.Jedyną jego zaletą była ładna linia owiewek przyciągająca oko.Jeżeli masz rzeczywiście uszkodzoną panewkę to pozostaje Ci cierpliwe szukanie innego silnika i nie pomoże pyskowanie na forum bo tylko cierpliwość go uleczy. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian6254 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Stukanie było cały czas, ale strasznie głośne , na każdym biegu takie samo jak i również nic się nie zmieniało jak wcisnąłem sprzęgło . Złoto w oleju ? Co to takiego i czym to jest spowodowane ? Przepraszam Piotrze, ale to nie tak jak myślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi