Pablo Stegna Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam posiadam Honde mbx 80 z 1989r, i mam pytanie gdzie są i jak zdjąć bolokady w tym motorku??Hania na 6-biegu osiaga ok 80km/h bez trudu a +/- 90 przy ciśnięciu jej oraz wpełnym położeniu sie baku. Motorek ma nie cale 15 tys przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Jakich osiągów oczekujesz ? :) Nic więcej nie osiągniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Stegna Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Jakich osiągów oczekujesz ? :) Nic więcej nie osiągnieszNo gdzies tak kolo 100 km/h no gdzies tak kolo 100 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Osiągniesz. Ja miałem taką z 1982 roku ze dwanaście lat temu. Jak chcesz mieć większą moc to tak:Wywalasz plastikową podkładkę między gaźnikiem a membranąOdchylasz listki w membranie aby zwiększyć maksymalny przepływ paliwaZakładasz większą dyszę w gaźniku lub najlepiej większy gaźnik.Robisz dziury w oryginalnej obudowie filtra filtrze powietrza lub zakładasz stożek.Wydech też trochę dławi, z końcówki można wyjąć dławik ale efekty da dopiero wymiana na akcesoryjny.Można pobawić się również przełożeniami. Jak zrobisz te wszystkie rzeczy i idealnie to zestroisz to ze 110km/h powinieneś osiągnąć ale spalanie wzrośnie i chyba ogólnie nie warto się w to bawić. Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez heniek128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Stegna Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Osiągniesz. Ja miałem taką z 1982 roku ze dwanaście lat temu. Jak chcesz mieć większą moc to tak:Wywalasz plastikową podkładkę między gaźnikiem a membranąOdchylasz listki w membranie aby zwiększyć maksymalny przepływ paliwaZakładasz większą dyszę w gaźniku lub najlepiej większy gaźnik.Robisz dziury w oryginalnej obudowie filtra filtrze powietrza lub zakładasz stożek.Wydech też trochę dławi, z końcówki można wyjąć dławik ale efekty da dopiero wymiana na akcesoryjny.Można pobawić się również przełożeniami. Jak zrobisz te wszystkie rzeczy i idealnie to zestroisz to ze 110km/h powinieneś osiągnąć ale spalanie wzrośnie i chyba ogólnie nie warto się w to bawić.Tylko napisz jak rozkrecić ten kruciec, poniewaz jest tam sruba serwisowa i mozna ja tylko dokrecic ale nie odkrecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Nie za bardzo wiem o jaką śrubę ci się rozchodzi - daj fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Stegna Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie za bardzo wiem o jaką śrubę ci się rozchodzi - daj fotkę.Ok jutro wstawie Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez Pablo Stegna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Jest tam sruba zrywalna,jedynie wiercenie albo ciecie zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Stegna Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez Pablo Stegna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ja w tym miejscu miałem zwykłe śrubki. Nigdy z taką śrubą nie walczyłem więc nic w tym temacie nie poradzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Stegna Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ktoś może coś zaradzić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanio50 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 można dremel-em nadpiłować i próbować śrubokrętem odkręcić...szczerze mówiąc ciężka sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Wbij Torxa i po kłopocie. Cytuj Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi