Syrek Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Triumph ST 1050, nie odpala. Myslam ,że aku padło, wymieniłem na nowy i jest to samo. Przy próbie startu,r obi tylko takie cyk pyk :wink:Dziwne jest to,że przez kable z aku w aucie, odpala, ale tylko jak auto chodzi na wysokich obraotach :blink:Co to się stało sie :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciu7 Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 kiepskie kable rozruchowe, tez tak mialem, kable sie grzaly i krecil ale nie palil. Wymien na dobry aku i zapali. Ten silnik musi miec mocne uderzenie pradu na rozruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexster Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Masa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 kiepskie kable rozruchowe, tez tak mialem, kable sie grzaly i krecil ale nie palil. Wymien na dobry aku i zapali. Ten silnik musi miec mocne uderzenie pradu na rozruch.Kable są raczej w porządku, bo tak jak napisałem, że odpala po podłączeniu ich do aku w aucie, ale tylko jak samochód chodzi na wysokich obrotach. To wygląda tak jakby za mało prądu było, albo gdzieś sie ulatniał :rolleyes: Masa raczej jest, przeczyściłem klemy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) Znajdź przekaźnik rozrusznika i zewrzyj kluczem / śrubokrętem styki główne , zobacz czy ładnie zakręci. Edytowane 13 Marca 2014 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Gdzies masz utlenione styki, musisz sprawdzic styki w przekazniku, na aku i wszystkie masy silnika jesli sa wiecej niz jedna do ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Triumph ST 1050, nie odpala. Myslam ,że aku padło, wymieniłem na nowy i jest to samo. Przy próbie startu,r obi tylko takie cyk pyk :wink:Dziwne jest to,że przez kable z aku w aucie, odpala, ale tylko jak auto chodzi na wysokich obraotach :blink:Co to się stało sie :rolleyes: Cześć,Mam dokładnie ten sam problem, mimo ominięcia przekaźnika niestety rozrusznik nie działa. Aku nowe , styki , masa sprawdzone. Czyżby faktycznie padł rozrusznik? Jakieś rady ? Sla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Stary znajomy też miał to w swoim herbaciarzu :D . No to nic - trzeba zacząc od podstaw i sprawdzić czy rozrusznik nie uszkodzony . Dobre grube kable i na króko dziada do zewnętrznego sprawnego aku i + bezpośrednio do zacisku rozrusznika . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Stary znajomy też miał to w swoim herbaciarzu :D . No to nic - trzeba zacząc od podstaw i sprawdzić czy rozrusznik nie uszkodzony . Dobre grube kable i na króko dziada do zewnętrznego sprawnego aku i + bezpośrednio do zacisku rozrusznika .Dzięki jutro bede działać i dam sygnał czy sie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Zwroc uwage na kable - wiekszosc z tanich ma rdze na przewodach pod uchwytami i przewodzi polowe albo mniej pradu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Zwroc uwage na kable - wiekszosc z tanich ma rdze na przewodach pod uchwytami i przewodzi polowe albo mniej pradu.I jest cud, odpali dzisiaj za pierwszym razem, wszystko działa i pięknie buczy. Byc moze sie coś zwiesiło? Oczywiście wszystkie kable i styki sprawdzone , wyczyszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Mój też pali :) Wygląda na to ,że te motocykle potrzebuja bardzooo duzo prądu, bo nawet na nowym aku nie chciał zapalic, dopiero po konretnym naładowaniu. Kablami z auta, też nie reaguje, a samochód odpala bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi