LORD VADER Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Jesli tam gdzie są przytarcia byłby olej to rowek wyglądałby jak miejsce pomiędzy krzywkami - lekko ciemno żółty . Jest czysciutki = nie ma oleju. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka270 Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 tak jak pisałem olej na głowice dochodzi czy pod podporę tez????zobaczę jeśli nie to mogę kompresorem przedmuchać czy raczej niewskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Na głowice to może tez leciec mgiełka olejowa z silnika . TO nie wystarczy . Musi być oleum pod ciśnieniem na wszystkich 3 podporach -patrz post nr. 26 . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka270 Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 ''tw 125 brak smarowania'' nr str 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka270 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 olej podaje do głowicy bardzo dobrze nic nie musiałem czyścić ,i dalej mnie zastanawia czemu nie dociera do tych miejsc i jak mam dopasować wałek????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Teraz może i olej dociera,ale jesli poskładales to na sucho a tym bardziej wyczyszczone,odtłuszczone to wystarczył moment aby sie przytarlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 A z jakim momentem przykręciłeś mostki? Używałeś w ogóle dynamometru? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka270 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) -klawiatura dokręcana z siła 10Nm''mostki''---specjalnie kupiłem od 5-20 Nma to dowód z serwisówki----Camshaft holder bolt: 10 N·m (1.0 kgf-m, 7.0 lb-ft) Edytowane 3 Marca 2014 przez luka270 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 olej podaje do głowicy bardzo dobrze nic nie musiałem czyścić ,i dalej mnie zastanawia czemu nie dociera do tych miejsc i jak mam dopasować wałek????? Bo prawdopodobnie wałek jest drążony , ze środkowej podpory przez wałek leci olej na podpory boczne . Zrób to co w poście 26 , jak poleci olej to ustaw większy luz i powinien gadac na gorąco. A o to że przytarłeś wałek i podpore to sie bedziesz martwił jak ci w polu zgaśnie :laugh: A z jakim momentem przykręciłeś mostki? Używałeś w ogóle dynamometru?Przy takich śrubach mocujących moment mogacy istotne odkształcić mostek znajduje się daleko poza granicą zerwania gwintu w głowicy . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka270 Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Problem rozwiązany ''wueska '' miał nosa ale się nie chciał podzielić informacjami- źle dopasowany wałek do mostków domowymi sposobami dopasowany teraz tyka ja powinien ;) DZIĘKI WSZYSTKIM ZA PORADY -''janosikkk'' :clap: :notworthy: :notworthy: :notworthy: bo czytając niektóre porady uśmiech mi się pojawiał na twarzy :biggrin: Edytowane 8 Marca 2014 przez luka270 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi