jozeks73 Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Witajcie. Mam kłopot z wolnymi obrotami w mojej Bandytce.Rozkręciłem ją na jesień i pomalowałem( tylko elementy potrzebne do malowania). Po złożeniu, coś jest nie tak. Po włączeniu zapłonu czerwonym klawiszem, standardowo odzywa się pompa paliwa. Po bzyknięciu, kręcę rozrusznikiem i nie odpala. Natomiast, kiedy włączam czerwony klawisz i w chwili uruchomienia się pompy, zakręcę silnik odpali i po chwili zgaśnie. Gdy powtórzyłem czynność, silnik odpala w momencie pracy pompy paliwa. Nawet gdy dam mu wysokie obroty, pracuje prawidłowo. natomiast, gdy go potrzymam tak poniżej 5 tys. po kilku sekundach gaśnie. Posprawdzałem styki na wtyczkach od tych wszystkich czujników, ale nie mam już pomysłu. A WIOSNA nadchodzi. Podobnie miałem około rok temu, kiedy zmieniałem świece i miałem zbiornik zdjęty. Motor stał z tydzień. Potem też nie chciał pracować jak opisywałem wcześniej. Ale za dwa dni odpalił bez niczego. A teraz kicha... nie chce się NAPRAWIĆ. ;) Macie pomysła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Pompy paliwa nie rozbierałeś przypadkiem albo nie robiłeś czegoś koło niej ? Edytowane 14 Lutego 2014 przez kiki Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekV Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 sprawdź przewody paliwowe czy nie są gdzieś mocno zagięte co może powodować spadek ciśnienia paliwa i takie objawy dodatkowo wymień filtr paliwa...Jak trzymasz go na tym gazie ok 5tys obr/m to słychać że chodzi dziwnie? jakby lekko przerywał? Gdy miałem cbr 600 też miałem podobny problem winny był filtr paliwa i stycznik w pompie...jak to nie pomoże - zmierz ciśnienie na pompie paliwa jak nie masz czym to zawieź do warsztatu np samochodowego to ci zmierzą i porównaj wskazania z serwisówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 z doświadczenia - sprawdź filtr paliwa na pompie, druga sprawa to regulator ciśnienia - ale tutaj miernik prawdę Ci powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 a kompa tez rozłączałeś od instalacji? Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KARDAN-IN Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Z tego co wyczytałem to silnik odpala z pracującą pompką podającą wstępnie paliwo po przekręceniu kluczyka, a następnie silnik gaśnie tak jakby wraz z wyłączeniem się pompki paliwa. Sprawdź neonówką czy w momencie kręcenia rozrusznikiem jest napięcie na wtyczce pompki paliwowej. Dalej w zależności od efektu, będzie można sprawdzić manometrem, czy ciśnienie pompki paliwa jest prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Kiedyś był tu wałkowany podobny temat a okazło się że po opuszczeniu zbiornika zagiął się przewód paliwa. Kup manometr ( koszt 25 zeta taki do kilku barów plus wężyk 5 zeta ) Wepnij to pomiędzy pompę a wtryski tak żeby manometr był na dłuższym przewodzie wyżej od reszty bo się poddtopi wahą i obadaj czy będą 3 atm. Następnie wydajność pompy. U mnie w gixie jest coś koło 1 litra w ciągu minuty. A jak tu będzie wszystko dobrze to czyszczenie wtrysków na myjce ultradźwiękowej. Bo zapewne złośliwość rzeczy martwych że po dłuższym postoju mogły się zgromadzić szumowiny i wszelkie inne naleciałości jak to ma często miejsce po zimie. Proponuje ci jeszcze wyciągnąć pompę paliwa i dać ją na myjkę ultradźwiękową bo może zgromadził się w niej syf i po zdejmowaniu zbiornika zaciągnął jakiegoś mułu z samego dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi