piotrek_cbr1000 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Witam, zauważyłem w swoim moto taki problem przy odpalaniu. Kiedy jest zimno rozrusznik kreci z 3-4 obroty i puszcza.. i mozna tak do woli raz zakreci z 2 obroty i puści raz ze 4. Aku nowe, podpinałem nawet drugie i na dwa troszke lepiej odpalał ale jak mocno zimno nie ma szans. W ciepłym pomieszczeniu jak teraz trzymam odpala za kazdym razem i nie odcina rozrusznika. W czym może być problem? czy wymiana samego rozrusznika tutaj będzie skuteczna? prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 co chciałeś przekazać pisząc "puszcza" ?przestaje kręcić czy raczej rozłącza się z wałem i kręci wiele szybciej ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_cbr1000 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 co chciałeś przekazać pisząc "puszcza" ?przestaje kręcić czy raczej rozłącza się z wałem i kręci wiele szybciej ?przestaje kręcic kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Trzeba rozebrać rozrusznik, przeczyścić, ewentualnie zakupić zestaw naprawczy i wymienić. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 przestaje kręcic kolego. Podpiąć w układ zasilania amperomierz i sprawdzić pobór prądu aż do momentu jak przestanie kręcić. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 tylko trzeba mieć prawdziwy amperomierz, a takie z reguły bywają głównie w warsztatach...pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_cbr1000 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 tylko trzeba mieć prawdziwy amperomierz, a takie z reguły bywają głównie w warsztatach...pozdrawiamno własnie a ja nie posiadam takiego, zdemontuje rozrusznik i zamontuje nowy, myślę że to powinno rozwiązać problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 no własnie a ja nie posiadam takiego, zdemontuje rozrusznik i zamontuje nowy, myślę że to powinno rozwiązać problem. Prosisz o radę a od samego początku przyjąłeś,ze wymienisz rozrusznik Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_cbr1000 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Prosisz o rade a od samego poczatku przyjales,ze wzmienisz rozrusznikkurde bo nie poradzę sobie z tą akcją zmierzenia amperomierzem, mam taki troche lepszy miernik od tych z tesco ale nie wiem czy ma taka opcje w nim, ale tak myśle ze moto jest teraz w ogrzewanym pomieszczeniu i bedzie mi odpalac ciągle... a żeby go wyjąć na zewnętrzny to misja ktora bedzie trwała z godzine. hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Od tego są warsztaty ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_cbr1000 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Od tego są warsztaty ;)co racja to racja ale jakos boje sie gdzieś zostawić bo później bedzie ze tu brak śrubki tu nie ma spinki itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Więcej wiary w ludzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Z drugiej strony jakby nawet znalazł amperomierz, który mierzy powyżej 10 A, jak to zazwyczaj mają mierniki taki zakres, to okaże się, ze pobiera za duże natężenie prądu bo walnięty jest stojan lub wirnik (ewentualnie szczotki co mozna by było wymienić). Sumarycznie i tak trzeba wymienić rozrusznik.Jedynie co, to żeby nie okazało się, ze problem z rozruchem leży gdzie indziej...chociaż też bym obstawiał rozrusznik. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 a ja bym obstawiał przekaźnik rozrusznika :biggrin: - kto przyjmuje zakłady ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Przyjmuję zakład :biggrin: Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi