dam92 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Witam, od razu zaznaczę że nie wiedziałem gdzie ten temat umieścić, i dział "Przy Piwie" wydał mi się najodpowiedniejszy.O co chodzi, tydzień temu dałem do znajomego mechanika gsxr'a 400 na regulacje zaworów, czyszczenie, synchro gaźników. Tydzień minął ja czułem po kościach że będzie coś nie tak no i zadzwoniłem i tak też jest.Zawory obejrzał, do gaźników zerknął, stwierdził że namiochane jest coś z śrubkami od skladu mieszanki (W spec sheet ma być wykręcona o 1,5obr. u mnie jest o 2 i 1/4, na 1.5 nie chodził jak powinien, chodził jak traktor i nie chciał się wkręcać na obr. zbyt chętnie, więc je zostawiłem na 2 i 1/4), a ze ten model jest bardzo czuły na jakiekolwiek zmiany nastawień gaźników... Zabrałem się sam wcześniej za czyszczenie gaźników i wymiane oringów, i po tym motor na wolnych obrotach nie chodzil jak powinien więc trafił do mechanika (tak wiem nie było rączek wkładać...)Ów znajomy ma problem z moto bo nie bardzo chce z nim współpracować, więc pytanie do was:Czy ktoś z okolic miasta Tychy, ma, i byłby w stanie użyczyć na kilka dni święcę color tune? żeby ustawić te gaźniki tak jak mają być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Co to do licha jest ta swieca color tune?Ja myslalem, ze gazniki synchronizuje sie za pomoca wakuometrow. https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Color tune (mieszanka niskich obortów) to jedno a synchro to drugie. Musisz zrobić obydwa żeby działało dobrze. Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Dzieki teraz juz wiem. https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam92 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Więc motocykl chciałem odebrać ale nie chodził lepiej, ani tak samo, chodził gorzej, pomijam fakt pozamienianych śrubek i braku jednej czy dwóch... Był problem zeby go uruchomić, potem jakieś cuda działy się z obrotkiem bo nie działał i silnik chodził na 2 gary, wsadziłem łape pod bak popchnąłem wiązke z kablami i nagle obrotek zaskoczył i moto zaczęło chodzić inaczej na 3 albo i na 4 cyl... stwierdziłem że tak czy siak lepiej nim nie jechać...Dzwoniłem już do innego mechanika, w Rudzie Śląskiej, Czarna Owca mechanika motocyklowa, mam nadzieje że ów ten człowiek zaradzi coś.Więc jako tako w sumie temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Świeca kolor tune służy do sprawdzenia poprawności ustawienia składu mieszanki paliwowo-powietrznej podczas pracy silnika na wolnych obrotach,Nie jest to natomiast odmiana młotka ślusarskiego i nieumiejętne posługiwanie się nią pogorszy parametry pracy silnika, Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi