Gość kejti08 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Rozglądałam się za takim tematem ale nie bardzo widzę. Jeśli przeoczyłam to będę wdzięczna za wskazanie właściwego wątku.Mam taki problem (pytałam już u swojego mechanika ale nie bardzo umie znaleźć wyjście). Kolanko wydechu jest akurat przy siodle i straszliwie parzy mi nogę (jedne spodnie już przepaliło). Próbowałam omotać to miejsce kocem gaśniczym - na chwilę pomogło ale tylko na chwilę. Czym można takie miejsce owinąć? zabezpieczyć? bo zwłaszcza przy cofaniu jest to cholernie nieprzyjemne.Z góry dzięki za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) Nie kocem gaśniczym a owijką do wydechów robi się takie rzeczy. Skład pewnie ten sam ale zamysł nieco inny. Ewentualnie osłona wydechu patrz enduro albo http://3.bp.blogspot.com/-C4zW4parLwI/TlzG9sj2diI/AAAAAAAABSA/laYnZL7gX1g/s1600/triumph-scrambler.jpg Będzie to wymagało dospawania mocowań lub ewentualnie dość dużych cybantów ale pomaga. To są takie pomysły na już ale może spece od HD znają fabryczne rozwiązania. Edytowane 3 Września 2013 przez Shinigami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Czegoś tam brakuje. Amerykanie nie mogliby wyprodukować czegos takiego nie narażając się na tysiące spraw w sądzie. Jestem przekonany że brakuej tam osłony rury - większość czopków tak ma, że jak rura gorąca to jest nad nią ładna, chromowana ofkors, nakładka. Sprawdź czy aby wszystko tam jest na miejscu. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0l0R Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Zgadzam się z Buberem tam musiała być osłona, poszukaj zaczepów możliwe że są tylko osłony brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakers09 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Osłony raczej są montowane na opaskach, więc zaczepów nie będzie pewnie. Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kejti08 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 osłona kończy się chwilę wcześniej i ten kawałek jest już goła rura. Niestety nie jest to ten fragment, do którego osłony można dostać na alledrogo. Pytałam już o możliwość dorobienia takowej ale to mała robota, nietypowa więc tak mnie zbywają (u Eda też już pytałam). Taka bezradność bo nikomu się nie chce z tym bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Kurde w którym to miejscu jest???... toz ja mam cały wydech u siebie opasany headersami i nie da się dotknac spodniami gołej rury...Czy moze cos źle zrozumiałem? Lewa strona pod siodłem? Tak? Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kejti08 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) Lewa strona, pod siodłem to kolanko. Samo zgięcie jest z gołej rury a potem zaczyna się osłona. Fotkę wrzucić? może wrzucę będzie łatwiej - taką akurat mam jeszcze z kocem ogacone , Boże co za nadgorliwy człowiek to przeniósł? Celowo pytałam w Mechanice Ogólnej bo wiem, ze tego typu problemy są częściej w innych typach motocykli. Edytowane 3 Września 2013 przez kejti08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 A propos przenoszenia to chyba Twój problem wynika z tego, ze ktoś chciał mieć wydech po obu stronach ale kolanko nie wyszło. Przynajmniej dla niewprawnego oka tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 To są właśnie HEAT SHIELDS. Nie bez powodu taka nazwa, bo to nie jest do wyglądu lecz do ochrony. Wiem bo latałem EVO bez tego na prawej stronie układu i gotowało mi torbę i nogi. A w deszczu gorąca para wodna na nogi. Chociaż dzwonią i brzęczą to i tak je założyłem bo nie dałem rady. Szukaj pod ta nazwą na ebay w stanach czy w UK. Na allegro szukaj sprzedawcy hdfilip, specjalizuje się w Touringach. Ja tematu nie przenosiłem, jakby co. Ktoś inny., W ogólnej boją się Haksów bo to inny rodzaj mechaniki. :D Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kejti08 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 dzięki to już brzmi konkretniej. Niech sobie brzęczy może nawet źle wyglądać trudno komfort musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakers09 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 A propos przenoszenia to chyba Twój problem wynika z tego, ze ktoś chciał mieć wydech po obu stronach ale kolanko nie wyszło. Przynajmniej dla niewprawnego oka tak to wygląda.Też odniosłem takie wrażenie. Heat Shields kupić nietrudno. Ale żeby pasowały to co innego. Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kejti08 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Też odniosłem takie wrażenie. Heat Shields kupić nietrudno. Ale żeby pasowały to co innego.tego się właśnie obawiam bo na oko mnie też ciężko jest stwierdzić, który wybrać. Gdyby nie wysokie koszty tych taśm termo to bym spróbowała bo to jednak łatwiejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 A propos przenoszenia to chyba Twój problem wynika z tego, ze ktoś chciał mieć wydech po obu stronach ale kolanko nie wyszło. Przynajmniej dla niewprawnego oka tak to wygląda. W Road Kingu wydech fabrycznie jest po obu stronach motocykla,chyba że ktoś puści go tylko po jednej stronie.W tym wypadku brakuje jakiejś osłony . Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 No, czyli custom job który poszedł bokiem. Bo w fabrycznym to by było niemożliwe. Zostaje ci szukać w akcesoriach. Wg. mnie owijka by Ci tu nie pomogła - dalej by było gorące.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi