Marianos Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Witam.jestem świeżym posiadaczem hondy cb 650 nighthawk z 83 roku. Mam kilka pytań 1. Czy można kupić jakąś książkę napraw w języku polskim??2. Brzęczy coś w silniku na wolnych obrotach jakby jakiś łańcuszek 3. Możecie mi jakoś pomoc ogólnie czy to dobry zakup ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 1. Zapomnij, tylko po angielsku lub niemiecku - przy dobrych lotach połapiesz po hiszpańsku lub włosku2. Niestety moja szklana kula pojechała do serwisu więc bez osłuchania nie da się tego stwierdzić3. Ogólnie to chętnie pomogę, szczegółowo też, ale musisz wiedzieć co chcesz, co zaś do dobrego zakupu - to kwestia ceny i stanu technicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marianos Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 1. Zapomnij, tylko po angielsku lub niemiecku - przy dobrych lotach połapiesz po hiszpańsku lub włosku2. Niestety moja szklana kula pojechała do serwisu więc bez osłuchania nie da się tego stwierdzić3. Ogólnie to chętnie pomogę, szczegółowo też, ale musisz wiedzieć co chcesz, co zaś do dobrego zakupu - to kwestia ceny i stanu technicznegono nic musze szukać to co jest a widziałeś gdzieś takie fajne ksiązki serwisowe polecasz jakiś sklep??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 W wielu miejscach znajdziesz, choćby w Louisie - po niemiecku ofkors. Angielską serwisówkę pewnie jak się poczyta to z sieci się zdejmie. A na wolnych to brzęczenie to może bardziej jak grzechotanie? To by był łańcuch przeniesienia napędu w silniku, i te modele tak miewają. Ciężkie do wymiany, trzeba silnik rozpoławiać. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marianos Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 W wielu miejscach znajdziesz, choćby w Louisie - po niemiecku ofkors. Angielską serwisówkę pewnie jak się poczyta to z sieci się zdejmie. A na wolnych to brzęczenie to może bardziej jak grzechotanie? To by był łańcuch przeniesienia napędu w silniku, i te modele tak miewają. Ciężkie do wymiany, trzeba silnik rozpoławiać.w sumie bardziej grzechotanie ale to łańcuszek przenoszenia napędu ?? ale czego alternatora?? jest tam jakiś napinacz?? może wystarczy naciągnąć w sumie go słychać tylko na niższych obrotach ale kurde szkoda żeby obudowy nie pocięło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Najpierw manual dokładnie przejrzyj Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 łańcuch przeniesienia napędu z wału na skrzynię. I ten łańcuch ma napinacz, trzeba zdjąć miskę żeby go zobaczyć (łańcuch i napinacz). Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marianos Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 łańcuch przeniesienia napędu z wału na skrzynię. I ten łańcuch ma napinacz, trzeba zdjąć miskę żeby go zobaczyć (łańcuch i napinacz).dzięki bardzo jutro to sprawdzę i dam znać czy to to było :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Tu masz manual do starej CB650 - 8 zaworowej, ale spód silnika jest praktycznie taki sam:http://cosky0.tripod.com/ Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marianos Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Buber jesteś wielki dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
estor Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 witam byłem dziś oglądać nighthowk 650 r84 , jest do dopieszczenia , ale co to może być słychać stuki w górnej cześć silnia , nie słychać przy wolnych ale po dokręceniu manetki , przejechałem się nie ma problemu , nie dymi, sprzedawca twierdzi ze moto od dłuższego czasu nieużywany zagranicą , że zalać nowym olejem i będzie ok ? moto jest za 3tyś silniki znane z niezawodności czy w ciemno można coś prorokować i go kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marianos Opublikowano 18 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 ten dźwięk to na pewno łańcuszek od spodu po zdemontowaniu miski olejowej jest prawdopodobnie można naciągnąć, u mnie brzęczy tylko na niższych obrotach. A na wyższych jest cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 ten dźwięk to na pewno łańcuszek od spodu po zdemontowaniu miski olejowej jest prawdopodobnie można naciągnąć, u mnie brzęczy tylko na niższych obrotach. A na wyższych jest cisza. nie można bo tam jest napinacz hydrauliczny Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 A poza tym ten łańcuch tylko brzęczy na wolnych - pod obciążeniem nie będzie go na ogół słychać, chyba żeby był wyciągnięty jak guma od majtek.A te stuki to jak silnik jest pod dużym obciążeniem rozgrzany, czy zaraz po odpaleniu też? I kiedy - jak dodajesz gazu, czy na ustabilizowanych obrotach? Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
estor Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) odpaliłem , chodził na ssaniu prze-gazowałem i od pewnego momentu było słychać coś dochodzącego z górnej części , zanikające lub przygłuszone przy dużych obrotach , przy jeździe za bardzo tego nie słyszałem, wróciłem, zapaliłem znowu i przy lekkim przegazowaniu było słychać ten dźwięk.Sprzedawca ściąga stare moto z europy twierdził że ostanio miał to samo i po wymianie oleju ustało że to mogą być te gumki na zaworach , ale ile w tym prawdy i mam dylemat czy kupować moto czy może mnie czekać jakaś kosztowana niespodzianka w tym silniku ? całe moje oględziny trwały może 30 min.To nie są jakieś wielkie ceny bo koło 3tys ale nie chciałbym wsadzić teraz połowy w remont :) Edytowane 19 Września 2013 przez estor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi