Skocz do zawartości

MZ ETZ 150 - Czy warto kupić, ogłoszenie

jumpersss
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam chętkę na MZ ETZ 150. Znalazłem taką za 1700zł

-silnik po kapitalnym remoncie
-jest zarejestrowany
-jedynie jest sprzęgło do regulacji

Rozmawiałem z typem poopowiadał mi co tam jest, że na 5 biegu nie uzyskuje maxymalnej mocy, nie ma siły. Poczytałem na forum i wychodziłoby że pora na szlif cylindra ale czy to potrzebne.? Jeśli nie, dzisiaj jadę j ą obejrzeć to na jakiej zasadzie to sprawdzić czy szlif cylindra potrzebny czy może jednak coś innego jest do roboty? cena nie wygórowana bo gość potrzebuje szybko pieniążków.. ale myśle że ubiję 50zł jeszcze, no ale czy warto pchać się w zakup pamiętając o sprzęgle.

Pozdrawiam.

Ramę sprawdzić czy nie spawana, krzywa, zawieszenie to czy ładnie pracuje na dołkach, błotniki czy nie popękane, jeśl idobrze rozumiem. A skrzynię.? Czy nie zacinają się biegi, łagodnie wchodzą? jeszcze coś dokładnie posprawdzać?

--------------------

86664593_2_644x461_sprzedam-pilnie-mz-15

86664593_4_644x461_sprzedam-pilnie-mz-1586664593_3_644x461_sprzedam-pilnie-mz-1586664593_5_644x461_sprzedam-pilnie-mz-15

poradzi ktoś jak sprawdzić biegi.? Co bym dzisiaj szmelcu nie kupił.. :P

Osobiście nie kupiłbym tego moto bo to jest dwu-sów....

Moim zdaniem lepiej kupić tanie moto i samemu go sobie wyremontować od podstaw niż kupować takie "z silnikiem po remoncie". Bo jak sam sobie zrobisz to wiesz co i jak...

sprzęgło do regulacji, czyli pewnie sprzęgło się kończy, bo regulacja sprzęgła to sprawa bardzo prosta, ludzie zawsze tak piszą jeżeli coś jest nie tak. skrzynia biegów w mz etz jest cudna, powinna chodzić cicho, biegi wchodzić gładko, jedynie pierwszy bieg no i może drugi ma prawo wydać lekki dzwięk reszta powinna leciutko i cichutko wchodzić. co do aukcji to naprawdę silnik po kapitalnym remoncie ale brak mocy na 5 biegu? co to był za remont? zmieniony olej przerywacz i świeca? jakoś nie ciekawie mi wygląda ta aukcja. poleciłbym szukać tańszej do remontu niż takie nie wiadomo co, ja swoją miałem za darmo, do remontu, jeśli chodzi o silnik to koszty remontu mogą być różne, zależy od zakupionych części ale po dobrze wykonanym remoncie etz będzie chodzić dłuugo i bezawaryjnie

Byłem, zobaczyłem, odmówiłem... Niby kapitalka ale co. Motor stał nie udpalany ponoć 2 tygodnie i żeby dojść do jazdy musiał go kopać około 100 przy tym odpali;ł 4 razy z czego 3 razy zgasł bo nie dodawał mu gazu. 5 bieg? O Czym my rozmawiamy nie było go w ogóle. Załączam atylko tak jakby ślizganie tarcz i nie pojedziesz ni metra. robi kapitalny silnika i nie wymienia uszczele to co to za kapitalny. NNiby opóścił na 1550 ale podziękowałem, moim zdaniem w tej chwili lepiej dołożyć 300zł i kupić coś co jest w naturalnym stanie technicznym i nie muszę się martwić czy skrzynia się zaraz nie wysypie.

Prawda jest taka: jeśli ktoś pisze, że robił remont kapitalny, ale, że coś tam jest do regulacji czy nie działa, to znaczy, że nic nie robił, albo robił to źle i szuka jelenia do opchnięcia rzęcha. Takie ogłoszenia trzeba omijać szerokim łukiem, bo na 100% się człowiek natnie.