Buber Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 No wiesz? ;) "ile wlejesz tyle spalisz" :DSpokojnie (!!) jeżdząc zmieścisz się poniżej sześciu. Ale tylko spokojnie jeżdżąc. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albin77 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 No wiesz? ;) "ile wlejesz tyle spalisz" :DSpokojnie (!!) jeżdząc zmieścisz się poniżej sześciu. Ale tylko spokojnie jeżdżąc.Heh , no to u mnie chyba z 9-10 wciąga :) .Nie sprawdzalem jeszcze dokładnie (moto dopiero 2 dzień jeżdzi OK) , więc to takie mniej niż więcej ;) . Ale napewno nie jest to 6-7 L :)Zauważylem jeszcze że chyba cos jest ze ssaniem nie tak , bo zamykają sie klapy a obroty nie wzrastają jak moto jest zimnie.Na weekendzie ustawie sobie tylko podcisnienia i sprawdzę zaplon ( .Czy znak INDEX ma się pokryć z oznaczeniem 1.4 ? Cytuj SQ7FBY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Ja ustawiałem "po barbarzyńsku". Na rozgrzanym moto, na wolnych obrotach ustawiam na najwyższe obroty i potem ciutkę do tyłu.A moja hondzia (650) w mieście bez szaleństw nie wychodziła ponad 5,2. Ale jak pocisnąłem to inaczej było :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albin77 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Tak mam teraz ustawione , ale chciałbym żeby to było tak jak należy dlatego pytam.Czy znak staly ma się pokrywać z 1.4 ? Czy to jakoś inaczej ;) Cytuj SQ7FBY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Oj, no z głowy ci nie powiem, w intstrukjci było opisane, ale lepiej podjedź do zakładu z lampą dobrą. Będziesz miał spokój. Aha, i jak ustawisz to sobie zanzacz, cobyś miał na przyszłość :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albin77 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Oj, no z głowy ci nie powiem, w intstrukjci było opisane, ale lepiej podjedź do zakładu z lampą dobrą. Będziesz miał spokój. Aha, i jak ustawisz to sobie zanzacz, cobyś miał na przyszłość :)Lampę mam, dlatego pytam :) Cytuj SQ7FBY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 No i masz też manuala, bo z niego wklejasz - to przeczytaj :) w tych sprawach naprawde fabryka ma rację. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albin77 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Może nie kompletną serwisówke ale zawsze to coś. Chciałem sie tylko upewnić czy stały znak ma sie pokryć ze znakiem 1.4 Cytuj SQ7FBY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 na wolnych lampa ma pokazywać znak F 1-4 Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albin77 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Dziekuje bardzo Piotrze. edit: Zapłonik ustawiony.Ustawiłem na literkę "F" . Obok mialem jeszcze z lewej jeden znak a z prawej 2 znaki. Nie wiem czy to subiektywne odczucie, ale moto stało się żwawsze. Chciałem ustawić sobie gazniczki , ale zapomnialem że u mnie trzeba dokręcić króćce , których nie posiadam. Muszę coś dorobić i dopiero zrobię sobie synchro. Jeszcze jedno ważne pytanko na chwilę obecną ;)Na 2 stronie tematu w 32 poście jest fotka mojego gaznika. Na gaznikach jest zawór paliwowy podcisnieniowy. Zdjąłęm go , ponieważ guma jest tak stara że lepi sie do obudowy i przestaje puszczać paliwo. Czy znacie fachową nazwę tego zaworku i ewentualnie miejsce zakupu samej membrany gumowej ( jest to podwójna membrana z metalowym pierscieniem dystansującym między) ? Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Albin77 Cytuj SQ7FBY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Co do króćców i regulacji - tutaj masz temat: http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/78321-zrob-to-sam-wakuometr/ Końcówki zrobiłem z rurki miedzianej od układy hamulcowego od malucha - trzeba tylko nagwintowac końcówki i dodać uszczelkę jakąś - na wsiakij słuczaj.I spoko da sie synchronizować Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albin77 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Co do króćców i regulacji - tutaj masz temat: http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/78321-zrob-to-sam-wakuometr/ Końcówki zrobiłem z rurki miedzianej od układy hamulcowego od malucha - trzeba tylko nagwintowac końcówki i dodać uszczelkę jakąś - na wsiakij słuczaj.I spoko da sie synchronizować oooo , rurka moze byc OK . Musze tylko zobaczyć jaka średnica gwintu jest u mnie na tych śrubach i zakupić większąCo do samego patentu na przyrząd to ja mam to zrobione inaczej ;) Ma ktoś jakiś namiar na tą membrankę ? Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Albin77 Cytuj SQ7FBY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Spoko rurka od malucha da radę - pasowało do mojego, spasuje do twojego. :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albin77 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Czyli zakupic przewod hamulcowy do 126p ? :) Cytuj SQ7FBY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Miedziany. Pociąć na kawałki i końcówki gwintować. Chyba M4.. ale teraz to z pamięci jadę... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi