zapomnialem_adresu007 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Witam, Dziś odebrałem motocykl z serwisu. Wcześniej nie chodził na jeden cylinder i ogólnie nierówno pracował. Problemem okazały się gaźniki. Motocykl po regulacji pracował (pracuje?) bardzo ładnie. Przed samym domem zgasł (wcześniej zaczął się dusić), byłem przekonany, że to wina braku paliwa bo całą drogę jechałem (tak mi się wydawało, że na rezerwie) Okazało się, że jechałem na ON i paliwa w baku jest jeszcze około 3l (rezerwa), uradowany przełączyłem na RES i chciałem odpalić, ale lipa motocykl już nie chciał zapalić, kręcił, kręcił i żadnej reakcji. Wkurzony odstawiłem motocykl do garażu z nadzieją, że jutro rano mimo wszystko odpali. Nie mam już siły do tego motocykla.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Miałem tak w zeszłym sezonie jak zatkałem wężyk przelewowy baku (od spodu baku powinny być dwa wężyki zwisające luźno, gruby odpowietrzający i cienki przelewowy). Zatkałem ten cienki bo w gorące dni ulatniało się tamtędy paliwo, ale był taki objaw że po przejechaniu ok. 150km gasł z braku paliwa. Trzeba było wtedy otworzyć wlew bo bak się zapowietrzał i trochę pokręcić rozrusznikiem żeby gaźniki zaciągnęły paliwo. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 jak długo kręciłeś rozrusznikiem? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Witam, Dziś odebrałem motocykl z serwisu. Wcześniej nie chodził na jeden cylinder i ogólnie nierówno pracował. Problemem okazały się gaźniki. Motocykl po regulacji pracował (pracuje?) bardzo ładnie. Przed samym domem zgasł (wcześniej zaczął się dusić), byłem przekonany, że to wina braku paliwa bo całą drogę jechałem (tak mi się wydawało, że na rezerwie) Okazało się, że jechałem na ON i paliwa w baku jest jeszcze około 3l (rezerwa), uradowany przełączyłem na RES i chciałem odpalić, ale lipa motocykl już nie chciał zapalić, kręcił, kręcił i żadnej reakcji. Wkurzony odstawiłem motocykl do garażu z nadzieją, że jutro rano mimo wszystko odpali. Nie mam już siły do tego motocykla.... Jak zgaśnie ci na ON po przełączeniu na RES nie będzie chciał odpalić pomaga (nawet na ciepłym silniku) włączyć na moment ssanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapomnialem_adresu007 Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Dzis rano motocykl odpalil bez problemu. Dzis mechanik mi wytlumaczyl jak postepowac w takim przypadku. Maszynka chodzi, az milo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaku Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Podziel sie tajemną wiedzą jak postępować w takim przypadku ;) Cytuj VZ800 => ZR-7http://www.forum.zr-7.plhttp://www.bikepics.com/members/ptok/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapomnialem_adresu007 Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Podziel sie tajemną wiedzą jak postępować w takim przypadku ;) Instrukcja obsługi :)Trzeba 5-6 razy "strzelić" rozrusznikiem w odstępie kilku sekund to pozwoli pompie napełnić gaźniki. W przypadku ciągłego trzymania rozrusznika pompa dostaję tylko jeden sygnał, a to za mało żeby zapełnić gaźniki benzyną. U mnie ta metoda zadziałala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi