mesiash Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Panowie pytanie za tysiaka,w kawie zx6r blokuje się dzwignia zmiany biegów, tzn sytuacja wygląda tak, przy wrzuceniu np. pierwszego biegu nóżka zostaje " na dole" nie obija jej do góry, trzeba to poprawić nogą, to samo dzieje się przy 2,3,4... wszytskie biegi wchodzą. Co może być przyczyną ?? jakieś sugestie ? pytania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Pęknięta sprężyna centrująca. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 a ten motocykl nie przewrócił się czasem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesiash Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) właśnie nie, bylismy ostatnio z kolegą na przelocie, i jak dojechaliśmy do domu juz tak po prostu miał. To jest ta spręzynka na wałkuwybieraku ? Edytowane 14 Maja 2013 przez mesiash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Raczej ta między dźwignią a setem. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesiash Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) między dźwignią a setem ??generalnie jesli odkręcę cała nóżkę zmiany biegu od seta, i zmieniam bieg ręką, nie ma żadnej poprawy więc nie do końca czuję spężynkę między dźwignią a setem ...;/ bo ja myślałem że to ta na focie lub http://tws.dk-server.co.uk/item93309-3.jpg Edytowane 14 Maja 2013 przez mesiash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 "B" Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesiash Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Tak myślałem, dzięki Piotrze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Nie wiem jak w zx6 ale w cebrze jest też taka sprężynka łącząca dźwignię z setem, która sprawia że dźwignia wraca do pozycji wyjściowej po zmianie biegu (ta większa na zdjęciu). http://zapodaj.net/f9756081f0e75.jpg.html Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi