nufry Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 Moja MZ TS 250 pali swiece :banghead: jest tak ze zakladam nowa swiece przejade kilka a nieraz nawed nie kilka km i sieca dostaje przebicia ;( moze mial ktos podobny problem ;) ? prosze o momoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agrupa Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 może mieszanka jest za uboga, i powstała bardzo wysoka temperatura psuje świece??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 Jaki kolor ma swieca po wykreceniu ? ---- po wczesniejszym rozgrzaniu silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 Ja tez kiedys kilkanascie km przejechalem na jednej swiecy, po wykreceniu okazalo sie ze jest cala okopcona (mieszanka byla za bogata) i swieca dostala przebicie, po wyczyszczeniu z nagaru tez nie dzialala. Opuscilem iglice i teraz jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwoździu Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 Moze masz nieszczelne simery na wale i silniczek wypija olej ze skrzyni, zawalajac swiece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekmistrz Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 może po prostu trafiasz w sklepie na świece-szjas :ehz: , mi też kiedyś tak Simson jeba........ świece i wydaje mi się że zabogata mieszanka będzie bo u mnie tak było, dolewaj mniej oleju i będzie git :banghead: , albo dolewasz zły olej :eek2: . POzdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 11 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2004 jezeli po wykreceniu swiecajest czarna to znaczy ze jest za zimna tez takmiałem padły mi dwie swiece bosch i ngk wiec sie wku**wiłem i kupiłem iskre 75 i działa bez zazutu. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 11 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2004 siwce probowalem rozne, niektore padaly przy odpalaniu a niektore po przejechaniu 3 km, obecnie mam siwce iskre 70 a swieca po wykreceniu jest czrne okopcona, chociaz ta iskra juz jest troszke lepsza ale i tak jest czarna. na litr benzyny leje 10 mililitrow oleju, moze to cos z ta iglica ? ale gosc od ktorego wziolem MZ mowil zeby nic nie regulowac bo jest OK, a swieca u niego mila kolor brazowiutki czyli taki jak sie nalezy, on mowil ze jemu tez swiece pali ale nie wie co jest :banghead: jak ktos ma jakis pomysl to niech da znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SizeeR Opublikowano 11 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2004 powinienes lac 20 ml oleju na litr benzyny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuk Opublikowano 11 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2004 u mnie w etz skonczylo sie wymiana cewki zaplonowejobejrzyj ja dokladnie czy nie pojawia sie jakis smar w okolica zamkniecia obudowy i miejsc podlaczenia przewodow. jezeli jest uszkodzona bo tak mi to wyglada to swieca raczej nie bedzie miała odpowiedniej barwy bo inny prad juz dostaje niz powinnaa skoro wczesniej bylo dobrze i nic przy gazniku nie kreciles to jest prawdopodobne ze uszkodzeniu ulegla cewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 11 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2004 rozmawialem z Krzysztofem - ponoc specjalista od MZ i mowil zeby lat 10 mililitrow na liter :banghead: a cewka byla wymieniana i to nic nie dalo, jutro kupie jeszcze jedna swiece i zobacze co sie bedzie dzialo. a tak wogole to jaka swiece kupic ? a jak sprawdzic simeringi czy sa OK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomas Opublikowano 11 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2004 a jaki lejesz olej? mixol?jak mixol to sie powinno lac 20ml na litr, mieszanka powinna byc 1:50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erde Opublikowano 11 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2004 u kumpla w 251 było to samo. załozyliśmy nowy kondensator i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lugol Opublikowano 16 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 Mam niestety ten sam problem, po wstawieniu nowej świecy Etka śmiga jak przecinak jednak po przejechaniu paru km ok 20 silnik coraz gorzej wkręca się na obroty i świece szlag trafia :evil2: Po wykręceniu świeca jest właśnie czarna jak smoła. Zaczyna mnie już to wnerwiać i prosze pomóżcie!!! Aha i jakby co to dajcie jakis namiar na sklep z częściami do MZetek w Wawce! Z góry dziękuje, pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 17 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2004 ja obnizylem iglice i zalozylem swiece iskre 70, pzejechalem kilka km, ale nie moge narazie nic powiedziec bo skonczyla sie wacha, a z ta czarna swieca to sparawdz moze simeringi, bo moze lwasnie olej zasysa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi