Piniorg80 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Dostałem mandat 300zł za brak kat A i zabrano mi dowód za brak przegladu i stan opon. Teraz pytanie jak jest z tym umarzaniem, udałem sie do urzedu wojewódzkiego i tam mi powiedzieli że moge rozłozyć na raty jedynie, a jak chce umorzyć to musze pozbierać papiery i iść do komornika. Pytanie czy jest możliwość że komornik umorzy, czy sciagna to z moich rodziców. Ja sie jescze ucze i nic na siebie nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Złóż deklarację w UM, że odpracujesz przy sprzątaniu ulic jeżeli nie masz z czego zapłacić.A swoją drogą jesteś już na tyle dorosły aby prowadzić ciężki motocykl bez PJ ale już odpowiedzialności za takie wykroczenie nie chcesz ponieść ? Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Brak prawka, brak przeglądu i jeśli faktycznie te kapcie były w słabym stanie to nawet po znajomości w urzędzie nikt normalny nie odpuściłby mandatu. Płać albo prace społeczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piniorg80 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Ukonczyłem kurs na pełne A ale sie nie wyrobiłem na starych przepisach, teraz czekam na teorie A2, pytam bo koledze komornik umorzył za predkość, ja najwyzej pojade i rozłoże na raty, na sprzatanie ulic nie mam czasu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 nie komornik, i nie ma czegoś takiego jak umorzenie mandatu. na odpowiedzi będziesz musiał znaleść czas, żeby sobie poradzić samodzielnie, przy pomocy wyszukiwarki. może to Cię czegoś nauczy zamykamjsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi