m10 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Witam. Mam problem z suzuki gsx 550 e. Motor stał rok, gdy uruchomiłem go po tym czasie okazalo się że nie pali na dwa cylindry. Wymieniłem mu świece, lecz dalej jest tak samo. Iskra jest, paliwo z gażnika jest podawane lecz obie niedziałające świece nie są zalane. Czy ktoś ma może pomysl o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 które dwa cylindry nie chcą pracować? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m10 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 dwa prawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Motocykl dlugo stal wiec moze ktorys z zaworow nie trzyma.Jednak podstawowym podejrzanym dla mnie beda dysze paliwowe wolnych obrotow, ktore moga byc zapchane.Warto zdjac gazniki, odkrecic komory plywakowe, wykrecic dysze, ktore sa wkrecone kolo rozpylacz z dyszami glownymi i sprawdzicich droznosc.Jeszcze przedtem odkrecilbym korki zlewowe z komor plywakowych tych gaznikow i sprawdzil czy tam wogole jest paliwo.W tych gaznikach integralna czescia zaworka komory plywakowej jest b.gesty filtr, jesli sie zapcha to efekt jest podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florian77 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Cześć. Mam podobny problem w moim GSX 550 na dwóch podwójnych gaźnikach lecz u mnie motocykl nie chce chodzić na środkowych cylindrach.Gaźniki wyciągane , czyszczone, ustawiane i nic, dwa zewnętrzne cylindry chodzą poprawnie a środkowe zero pracy, iskra jest, ciśnienie zmierzone wszystko w najlepszym porządku, gdy pomogę samostartem w te dwa środkowe chodzi przez chwilę jak złoto . kończą mi się pomysły, także jeśli ktoś przerabiał już podobny, ciężki przypadek to proszę o podpowiedź, z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Na moje to nie dostają paliwa. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 dziwne - niechodzące dwa środkowe wskazywałby na usterkę zapłonu (dwie dwubiegunowe cewki - jedna obsługuje zewnętrzne, druga wewnętrzne cylindry) ale jak piszesz, że iskra jest to trochę mnie to dziwi Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Iskra jest i na plaku chodzi. Założę się że jak wstrzyknie odrobinę benzyny przez otwór świecy to też pochodzi przez chwilę. Gaźniki do roboty. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florian77 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Iskra jest i na plaku chodzi. Założę się że jak wstrzyknie odrobinę benzyny przez otwór świecy to też pochodzi przez chwilę. Gaźniki do robotyDokładnie tak jak piszesz , lecz skończyły mi się pomysły co do gaźników, wszystko drożne , poustawiane ( próby na szeregu konfiguracjach ) i efektu brak niestety :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Bo zle to robisz, jak sprawdzales droznosc ukladu wolnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florian77 Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Bo zle to robisz, jak sprawdzales droznosc ukladu wolnych ?wykręcałem dysze i sprawdzałem, wszystko drożne.Jeśli miałbyś Adamie jakiś pomysł na tą patową sytuację , podpowiedz proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Ja mam - myjka ultradźwiekowa. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florian77 Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Ja mam - myjka ultradźwiekowa.Myślisz że to coś zmieni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Jest taka szansa :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florian77 Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Jest taka szansa :)Przerabiałeś już taki temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi