Arnoldo Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Używałem tego aluxa i rzeczywiście mogę powiedzieć, że sprawdza się tak samo dobrze jak pokazują te filmiki. Cytuj Dzieci należy trzymać z dala od internetu. Od dzieci internet głupieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Ale paskudna osłona pod quada. Sam ktoś klepał z ryflowanki. I ten otwór pod korek spustowy na środku... Masakra. Ale czyści niesamowicie, muszę przyznać. Wypróbuję to przy okazji. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volumax Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Do czyszczenia felg nie ma lepszego środka jak http://allegro.pl/carplan-wonder-wheels-zestaw-do-czyszczenia-felg-i3018930471.htmlŚrodek sprawdzony daje mega efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colahondax11 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Kupiłem w biedronce za 7 zł, płyn/spryskiwacz do mycia felg, nazwa "moje auto" i kurde jest ok, felgi błyszczą jak psu jajca. Cytuj Pasji nie zmienię, bo jak to zrobić, gdy słyszę w sercu sportowy motocykl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal_74 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Też uważam że ten biedronkowy jest ok choć wcześniej używałem płynu do felg firmy SONAX ale różnica w efekcie żadna. Jak wcześniej ktoś pisał odkamieniacz kuchenny też zrobi swoje już używałem w swoim mondeo i też efekt pozytywny. Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez metal_74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Środki firmy TENZi pokazane na filmiku są faktycznie bardzo dobre bo są koncentratami , butelkę 1l piany aktywnej można kupić już za 8 zł tylko występuje jeszcze mocniejsza od tej pokazanej na filmie ale nie nadaje się do powierzchni chromowanych , za to preparat do felg jest cholernie trujący i nie radze nakładać go myjką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Umyłem ten herbaciany nalot. Kupiłem czerwony płyn z z diabłem na opakowaniu (podam nazwę później) i dał pięknie radę oczywiście wspomogłem go szmatką. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal_74 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Jeśli chcesz wydać dużo kasy to kup najdroższy a te które wyżej wspominałem są ok. Sam sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferdekk Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 do czyszczenia felg używam k2. On rozpuszcza wszystkie syfy włącznie ze smołą. Radzi sobie też z nalotem / pyłem z chamulcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto-Center Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 K23 nie jest głupi jeżeli chodzi o czyszczenie lefg ale jestem zdania ze samemu i tak nie doczyścimy ich na tyle dobrze na ile byśmy chcieli,dlatego wolę oddac je w ręce profesjonalisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakeroso Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Ja dotychczas fele aluminiowe czyściłem naftą, głównie za sprawą masy smaru lub oleju spadającego z łańcucha, ale przestaje mi się to podobać, bo sporo przy tym roboty, łąpy upaprane po łokcie itd. Czy te wszystkie marketowe środki do felg, typu "K2 Felix" czy biedronkowy "G4 Felga Płyn" dają radę z takim tłustym syfem? Czy to jest bezpieczne dla lakieru felg i motocykla oraz ogumienia?Bo często jest napisane na etykiecie "z dala od lakieru i lakierowanych felg", a nawet "nie dla motocykli". Myślę jeszcze, czy aceton w sprayu nie byłby dobrym rozwiązaniem, choć tu guma opon mogłaby nie być zadowolona. Edytowane 23 Czerwca 2014 przez pakeroso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Jeżeli myślisz o acetonie, który jest faktycznie agresywnym rozpuszczalnikiem to zamiast niego możesz poeksperymentować z alkoholem izopropylowym. Bdb rozpuszczalnik stosowany w elektronice i fotorafii do czyszczenia matryc. Uszuwa tłuszcz a nie jest tak agresywny jak aceton. http://allegro.pl/listing/listing.php?string=izopropanol&search_scope= Edytowane 23 Czerwca 2014 przez jarenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakeroso Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Ok, pomysł z acetonem upadł, choć można kupić fajne spreje do szyszczenia gaźników, które super działają (np. Boll) i one są właśnie na bazie acetonu (wnioskuję po zapachu ;) ).Izopropanol też mam, ale to do do optyki się nadaje, matryc monitorów, elektroniki, raczej za słaby do czyszczenia smarów i olejów. Ale kupiłem dziś za całe 9 zł wcześniej już wspominany preparat w spryskiwaczu do czyszczenia silników "K2 ARVA". Na etykiecie jest napisane, że nie psuje lakieru, gumy i chromu.Powiem krótko - to jest to :excl:Spryskałem fele, odczekałem pół minutki, przejechałem miękką szczotką i zmyłem wodą z ręcznego spryskiwacza. Wszystko spłynęło do cna, felga świeci się jak nowiutka, rączki czyste, nic nie capi naftą.Od dziś nafta odchodzi do lamusa - babranie się po łokcie w smarowej brei jest dobre dla masochistów. Roboty więcej, brudu więcej, kurz łatwiej się lepi, a tu psik psik i po minucie wszystko jak nowe :) Edytowane 23 Czerwca 2014 przez pakeroso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferdekk Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) w tesco można też kupić też taki płyn do felg w czarnym spryskiwaczu. Dość charakterystyczny. Nie pamiętam teraz jego nazwy. Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez ferdekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto-Center Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Nie wiem czy taki płyn z marketu będzie skuteczny,zresztą podaj nazwę i cenę bo to też jest dosyć istotne. W mojej opinii dobre kosmetyki i chemia samochodowa ta ciut droższa daje bardzo pozytywne rezultaty .Z tańszymi różnie to bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi