Skocz do zawartości

Karimata? czy może coś w zamian?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak miałbym go dźwigać w plecaku to tak, ale na moto chyba wybrałbym coś tańszego.

"Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts

Mam podobne materace. Nie wiem jak ten z tematu, ale moje mają jedną, zasadniczą wadę konstrukcyjną: każda komora (jest ich sześć) ma osobny zawór. To zaleta przy pompowaniu (no i niby są takie profiwyprawowe, że jak przebijesz to jedną komorę nie cały materac), ale potężna wada przy spuszczaniu powietrza. Spróbujcie spuścić powietrze naraz z sześciu komór - kombinacja jakichś przypadkowych patyczków, aby zaworki wszystkie naraz puszczały - bezcenna. Poza tym bez uwag, działają od lat, jak już spuścisz to nieszczęsne powietrze, dalej są małe do spakowania jak w dniu zakupu, co z dmuchanymi rzeczami nie zawsze jest oczywiste (miałem kiedyś ponton, po pierwszym rozłożeniu z małej paczuszki i póżniejszym złożeniu nie chciał się zmieścić do bagażnika favoritki) :) Oczywiście są małe pod warunkiem, że spuścisz do końca to nieszczęsne powietrze...

Edytowane przez Staszek_s

Człowiek pijany niezłe bzdury pisze - sorry za to wyżej :)

Wąska karimata/materac ma jedną największą wadę - jak chce się skulić w kulkę to jest zajebiście niewygodnie, a na dłuższą metę nie da się spać na baczność żeby odpocząć. (ew.co kto lubi)

Edytowane przez spiwor

Notoryczny kłamca :icon_twisted: