Skocz do zawartości

Obudzona z głębokiego snu.....

alex1151
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje udanego zakupu

Trudno to nazwać "zakupem".....to była prawdziwa kradzież ;) Wczoraj odebrałem odmalowany zbiornik i boczki. Emblematy odświeżone a wszystko idzie w dobrym kierunku. Oczywiście zostaje w oryginale. Teraz czas na drobne zmiany typu lepsze i większe sakwy oraz kufer na tył. Przyda też się szybka na trasy........powolutku, pomalutku a "babcia" odzyska swój dawny blask :biggrin:

Jak będziesz potrzebował kiedyś więcej mocy, to szukaj amerykańskiego wałka - oryginalnego, bo na niemiecki rynek ten silnik jest stłumiony do 50KM właśnie wałkiem. Oridżinal miał 63KM.

Chociaż z osobistego doświadczenia Ci powiem że nie warto :D wzrost mocy niewielki, a czuć że silnik bardziej się wysila.... ;)

P.S. ja swoją "drugą" (do podmianek i na części) kupiłem za 450 jewro i sprzęgło rozrusznika było do poprawy. Ale też warto było.

Edytowane przez Buber

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Nie ruszaj, dopóki jeździ i nie narzeka - to bez sensu. Jak brakuje mocy to szukaj czegoś mocniejszego :) przynajmniej ja bym tak zrobił, a mam strasznie wykastrowany motocykl (ponad 1/3). Po prostu hołduję zasadzie "lepsze wrogiem dobrego".

531979.png- dziennik kosztów na spritmonitor.de

Moja Honda CB250N na Autocentrum.pl - ZAPRASZAM!

Nie zmieniaj, nie warto. Kulka, niestety nie masz racji, prawo fizyki robi swoje - owszem miał ciutkę więcej mocy, ale z miejsca się o wiele bardziej grzał no i wciągał więcej. Wiem, bo zmieniałem i znam swój motor dosyć dobrze.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

No tak, ale w oryginale to żadnych frędzli na kierze nie było..... ;)

No tak, ale w oryginale to żadnych frędzli na kierze nie było..... ;)

Pewnie, że nie było:) Sakw też ie było...i szyby nie było a już czeka;) Bryła i osiągi zostana bez zmian......natomiast kilka dodatków nie zaszkodz,prawda? ;)

• 2 miesiące temu...