Adiii Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) Motocyklem Dookoła Polski ? - Czemu nie! Na imię mi Adrian, od roku śmigam na malutkiej CBR125. Nie bez powodu kupiłem tak mały, wąski i niezawodny motocykl. Uwielbiam podróże, lecz czasami zejściem na kolano nie pogardzę. Ta niewinna i słaba cebra pozwoliła mi się nauczyć zaawansowanych technik jazdy motocyklem oraz poznać od groma ciekawych ludzi. W sezonie letnim nawinąłem 20tys km i ciągle latam! Historia zaczęła się od chłopaków z motoadventures, którzy w 2012r okrążyli Polskę na MOTOROWERACH!!! Szok, byłem pod wrażeniem i cholernie im zazdrościłem. Razem z kumplami obiecaliśmy, że kiedyś ich odwiedzimy w Opolu. Nadszedł rok 2013, wstępne przygotowania trwały już od 2 miesięcy - trzeba zacząć coś planować - myślimy. Nasza ekipa to wielcy fani Maliny (który tragicznie zginął na 2oo) odkąd się o nim dowiedzieliśmy zawsze chcieliśmy polatać po jego ścieżkach, zapalić znicz i podziękować za tracki.. Szybko trasa do Opola objęła także okolice Krosna, a potem całą Polske - bo nie wypada wracać po przekątnej... : ) Z dnia na dzień zwykła wyprawa do Opola przerodziła się w wymarzoną podróż dookoła Polski. To tyle słowem wstępu. Podróż zaczynamy 28 czerwca godz. 14.00. Musimy okrążyć Polske maksymalnie w 14 dni - tak, aby zdążyć na zlot w Łagowie i tam zakończyć wycieczke. Nasza ekipa składa się z 4 osób: Ja - Adi, Karola - moja dziewczyna, Gajwer - złota rączka, mechanik, Denis - największy ogarniacz, objechał w tamtym roku Europe... bez prawka :) Humor, zabawa, pozytywne i konkretne podejście do życia - to cechy które nas opisują. Trasa obejmuje (według nas) najciekawsze miejsca godne uwagi i wygląda następująco: http://tnij.org/tzxw Poszukujemy osób do wspólnej zabawy, polatanki, a szczególnie noclegów w takich miejscach jak: -Wrocław - Kraków/ Katowice -Łeba Ratuje nas nawet zwykłe pole, działka, ogródek :) Jesteśmy otwarci na propozycje, chcemy poznać jak najwięcej osób i jak najlepiej się bawić. Możemy nawet nieco zmodyfikować trasę. Wszystko zależy od was! Piszą do nas ludzie z całej Polski, ciągle nawiązujemy kontakty z nowymi partnerami. Z ręką na sercu obawiam się, że to MA PRAWO WYPALIĆ!!! :D Więcej na naszej stronie: http://www.2013mdp.ploraz fanpage: http://www.facebook.com/2013MDP Pozdrawiam! Edytowane 17 Lutego 2013 przez Adiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Ja bym zjechał na pętlę po Bieszczadach. Trochę głupio jechać tyle km i nie zobaczyć gór. Z Lublina kierowałbym się prosto na Białystok, no chyba że koniecznie chcecie walnąć jabola pod sklepem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki.moto Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Ja planuje do okoła Polski. Cele: -wyjazd Dabrowa Górnicza ( ślaskie okolice Sosnowca)1. Karkonosze ( Szklarska Poręba )2.Zachodnia granica i Świnoujście z wyspą Wolin3.Wybrzężem Bałtyku na HEL4.Wybrzeże Trójmiasta i Zalew Wiślany5 Mazury i Suwałki6.Wschodnia Granica i Lubelszczyzna ( Janów Lubelski)7. Bieszczady8.Podkarpacie z Pieninami,Beskidami i Zakopanem Szukamy chetnych na taką wyprawę - 2800km . Jest nas Dwuch wielbicieli choperów:)Wyprawa na około 10-11 Dni zakładając większe zwiedzanie:) na wybrzeżu,mazurach i w górach. Może autorzy z postów się dołączą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexar Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Chętnie się podczepię z dziewczyną + kumpel na 929 prawdopodobnie ze swoją sympatią. Od dawna coś takiego planowałem i z miłą chęcią przelecę się po naszym kraju. Trzeba coś zorganizować :crossy: Cytuj 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki.moto Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Do ReXAR Zapraszam :) Fajnie by było wybrac się wspólnie. Mozę my to zorganizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 @ AdiiiZamiast przez Ełk propnuję jechać przez Suwałki Gołdap. Piękne górzyste tereny poprzeplatane jeziorami, sadzawkami, a także wiatrakami :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Do ReXARZapraszam :) Fajnie by było wybrac się wspólnie. Mozę my to zorganizowaćto gdzie w koncu jedziesz?, do Italii czy bujasz sie wokolo komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 @ AdiiiZamiast przez Ełk propnuję jechać przez Suwałki Gołdap. Piękne górzyste tereny poprzeplatane jeziorami, sadzawkami, a także wiatrakami :rolleyes: Oj tak. Jak robiłem swoje tour de Pologne to śmignąłem właśnie trasą z Gołdapi do Wiżajn. Piękna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Suwałki-Wiżajny-Gołdap (Piękna Góra i kartacze w knajpie)-Banie Mazurskie (lody kulkowe obowiązkowo)-Węgorzewo-Gizycko (kebab durum przy biedronce)-Kętrzyn-Bartoszyce-Olsztyn. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adiii Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Ja bym zjechał na pętlę po Bieszczadach. Trochę głupio jechać tyle km i nie zobaczyć gór.Z Lublina kierowałbym się prosto na Białystok, no chyba że koniecznie chcecie walnąć jabola pod sklepem :)Trasę wydłużamy o Solinę - ze zdjęć przepiękne krajobrazy i podobno świetne winkle. Nie zapomnieliśmy o tym - mapka wymaga małej korekty (cały czas się zmienia). Jabol pod sklepem musi być, dodatkowo chcemy odwiedzić dość liczną grupkę 2oo w Siedlcach - z tego co wiem lata tam sporo rówieśników na różnych sprzętach - zaczynając od skuterów kończąc na lytrach, a my chcemy poznać jak najwięcej ludzi i jak najlepiej się bawić. Wątpię, aby po podkarpaciu coś nas zaskoczyło, ale zawsze jest jakaś szansa... ; ) @ AdiiiZamiast przez Ełk propnuję jechać przez Suwałki Gołdap. Piękne górzyste tereny poprzeplatane jeziorami, sadzawkami, a także wiatrakami :rolleyes:Dzięki za propozycje! Z pewnością dokładniej przejrzymy tamte rejony co mają do zaoferowania ;) Za niedługo dostaniemy książkę małżeństwa Kasi i Sławka (http://www.facebook.com/MotocyklemPoPolsce) więc będziemy mogli się odwołać do czegoś więcej niż zdjęć w internecie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) Nad Soliną naprawdę pięknie i zakrętasów też sporo tylko miejsc do spania szukajcie jak najdalej od jeziora :biggrin:@ Monter , nie wiesz co się stało z muzeum wojska polskiego w Olsztynie, pamiętam za łebka że było super a teraz dwa razy szukałem i nie znalazłem :sad: Edytowane 19 Lutego 2013 przez wajzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Nad Soliną naprawdę pięknie i zakrętasów też sporo tylko miejsc do spania szukajcie jak najdalej od jeziora :biggrin:@ Monter , nie wiesz co się stało z muzeum wojska polskiego w Olsztynie, pamiętam za łebka że było super a teraz dwa razy szukałem i nie znalazłem :sad:Nie mam bladego pojęcia, nawet tam nie byłem. Trasy kolo Soliny zajefantastyczne. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) No i na autostradzie a4 też nic ciekawego nie ma ;) 28 krajowa całkiem zacna i mniej oblegana niż a4/4 Edytowane 19 Lutego 2013 przez przemek96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stroman Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) to gdzie w koncu jedziesz?, do Italii czy bujasz sie wokolo komina. He he.. dobra i Polska i Italia, chociaż mnie zawsze ciągnie na południe. Na majówkę walim na korsę. Majki chyba chce sobie dużo polatać, czego jemu i wszystkim życzę!!Robert- nie pamiętasz jak to było, ja w zeszłym roku jak kupiłem fujarę to się po pierwszej dalszej przejażdżce ocknąłem w SLO, takiego miałem pałera. Edytowane 19 Lutego 2013 przez Stroman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki.moto Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Do Robert 73: Jadę w maju na Włochy ale wczesniej polecę do okoła Polski na rozgrzęwkę. Będe się z tobą kontaktował przy planowaniu trasy przed samym wyjazdem do Włoch. Podpowiesz coś o zlotach i ciekawych miejscach. A może wypijemy jakiegoś Danielsa:) Do _Monter_ : Dzieki za podpowiedź odnośnie suwałk. Napewno pojedziemy ta trasą. Gdybyś był w okolicach ślaska na moto dawaj znaka. Możemy coś zorganizować i zakończyć browarem :) A wszystkich chetnych na kółko wokół Polski i Włochy 2013 zapraszam do kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi