szymi9897 Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 witam mam w swoim charcie silnik od hondy mb niestety wkręca się tak do max 4 tyś obrotów i zaczyna przerywać co moze byc tego przyczyną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicin Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Może źle wyregulowany gaźnik (zbyt uboga mieszanka itp.) Sprawdź dyfuzor, może jest pogięty ?przytkany? i sprawdź zapłon. :biggrin: Edytowane 20 Lutego 2013 przez Sicin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 A masz do niego oryginalną obudowę filtra powietrza wraz z wkładem? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 I to jest wlasciwe pytanie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymi9897 Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 w sumie to nie ale gaznik mam od 125ccm bo nie posiadałem oreginalnego osłony nie mam ale zmniejszyłem przerwe na świecy i narazie śmiga jeszcze zmienie w najbliższym czasie gaźnik i zobacze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Nie kombinuj z przerwą na świecy tylko szukaj oryginalnej obudowy filtra wraz z gaźnikiem od tego modelu Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Gaznik jest mniej wazny od filtra z pudlem w ktorym siedzi, jaki ty masz filtr powietrza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 A wydech od tego silnika czy też coś drutowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymi9897 Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 filtr jest stożek ale szukam oryginalnej puszki i filtra ale narazie chodzi ładnie tłumik jest od 80ccm prawie pusty w środku tzn jest śiatka tłumiąca na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Nie chcę wyrokować, ale z takimi kombinacjami to nigdy nie będzie chodziło. Kiedyś miałam nauczkę bo MZ-ka nie chciała jechać bez tłumika :)Potem dopiero ciekawość zagnała mnie w tematy związane z silnikami i dowiedziałam się że 2-suwy to tak sprytnie są budowane że ważne jest wszysko. W dolocie i wydechu, taki drobiazg pt. zjawiska falowe (poczytaj o tym, bardzo ciekawa wiedza dla użytkownika motocykli) . Dzięki niemu np. V1 latało a miało silnik w postaci prawie zwykłej rury, tyle że odpowiednich rozmiarów.A potem długie lata 2-suwowe motocykle nie miały sobie równych w moto GP Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymi9897 Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 to jest tak problem prawie rozwiązany podnisłem iglice o jeden stopień, zmieniłem filtr narazie jest od rometa charta przerobiony i kręci sie do 11tys ale to dopiero jak się zagrzeje bo na zimno zaczyna przerywac ale zmienie modół i powinno być :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 A co ty chcesz osiągnąć zmianą modułu ? Jak na zimno nie chula a na ciepło tak to ostatnią rzeczą na jaką bym patrzył to elektryka. Jeśli regulacja nie pomaga a ssanie działa to nadal jest problem z dolotem albo masz wielgachną dziurę w wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymi9897 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 właśnie jak go wysoko wkręce to przerywa a jak załozyłem kolegi modół to chodzi czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 No to może wypada opisać to co już zrobiłeś a czego nie zrobiłeś, bo inaczej to pomaganie Tobie nie specjalnie ma sens skoro wiemy połowę tego co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymi9897 Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 narazie próbuje sam do tego dojść jak będe cos potrzebował to się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi