Skocz do zawartości

Jawka znowu nie jezdźi !

pader
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

siema :!:

Byłem na działce i sie pojezdiłem ( na składaku ) bo jawka znowu nie jezdźi chciałem odpalić z kopa i nic nie chiała odpalić i chciałem z popychu i wrzucam 1 bieg wciskam sprzęgło na maxa i zaczynam pchać a tu tłok się rusza a nie puściłem spregła za chwile puszczam sprzęgło i tak samo tłok chodzi jak by nie było sprzęgła prubowałem je regulować w wszystkie sposoby i nic nie ma sprzegła co się mogło stać

Błagam pomóźcie jawkażowi :lol: w potrzebie bo się zaje**e

sprzegło ci nie łapie moze - wyjmij dekiel i sprawdz czy wszystko jest na swoim miejscu -- jesli tak załóz podkładki tzn zdejmij ta sruba na zewnątrz dekla od sprzegłą i wrzuc srut jakis mały -- --- potem wyreguluj je

a i najwaznejsze - jak naciskasz tto sprzegło to jaki ono stawia opór ????

mały - duzy _???

i najwaznejsze - jak naciskasz tto sprzegło to jaki ono stawia opór ????  

mały - duzy _???

jaki opur hmm... jak by nic nie było,jak by się nie naciskało :!:

Jezeli motocykl długo stał to mogło sie sprzęgło poprostu skleic. Wystraczy zmiana olesju raze z przpłukaniem skrzyni np ropą. Jeżeli motocykl cały czas jeżdził i tak sie stało to już coś w mechanice musiało paść.

Olej został wymieniony 2 tygodnie temu.

i najwaznejsze - jak naciskasz tto sprzegło to jaki ono stawia opór ????  

mały - duzy _???

jaki opur hmm... jak by nic nie było,jak by się nie naciskało :!:

Jezeli motocykl długo stał to mogło sie sprzęgło poprostu skleic. Wystraczy zmiana olesju raze z przpłukaniem skrzyni np ropą. Jeżeli motocykl cały czas jeżdził i tak sie stało to już coś w mechanice musiało paść.

Olej został wymieniony 2 tygodnie temu.

W Komarze miałem podobnie. 2 zawleczki wypadły mi i tarcza dociskajaca sprezyne trzymała sie na jednej tylko. Sprawdz to i to czy linke masz zaczepiona :mrgreen:. Jesli to zawleczki to pamietaj ze ich nóżki tak jakby, musza byc zagiete w druga strone. Ja o tym zapomnialem i rozbierałem jeszcze raz

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

Linka była wymieniana :-)

Jeszcze jedno :?

Po której stronie silnika w jawce jest sprzęgło :?:

Co trzeba zdjąć żeby się dostać do sprzęgła :?:

Czy trzeba spuszczać olej :?:

oj pader, pader.......

Sprzęgło masz po przeciwnej stronie do kopki....Taka fajny zaokrąglona obudowa...

1. Koniecznie musisz spuścić olej..

2. Nie zabieraj się czasem za rozbieranie sprzęgła, bo go nie złożysz...(wiem coś o tym)

3.Muszisz ściągnąć obudowe z lewej strony..(przeciwną do kopki.)..

• 3 tygodnie później...
Linka była wymieniana :-)

Jeszcze jedno  :?

Po której stronie silnika w jawce jest sprzęgło :?:

Co trzeba zdjąć żeby się dostać do sprzęgła :?:

Czy trzeba spuszczać olej :?:

Mozesz do niego zajrzec, ale napierw sprawdz regulacje. Srubke ktora masz w prawym deklu sprobuj troche dokrecic, troche odkrecic. Tak samo, pobaw sie regulacja linki przy klamce/ albo przy prawej kapie i co chwile naciskaj sprzeglo i sprawdzaj czy wysprzegla. Raz mialem tak ze sprzeglo poszlo sie je*ac a zaczalem regulowac troche w ta, troche w ta co chwile sprawdzac i w koncu udalo mi sie tak wyregulowac ze wysprzeglalo :P .

Jesli to zrobisz i nadal go nie bedzie, to wtedy nie musisz spuszczac oleju. Kladziesz moto na prawa strone, przy okazji zrobisz test na to w jakim stanie sa simmeringi po prawej stronie :P. Jak ci sie zacznie lac olej to lepiej go spusc a simmeringi wymien, jak tylko kilka kapek to luz, mozesz rozbiera dalej. Sciagasz lewa pokrywe i patrzysz czy wszystkie zawleczki sa na miejscu i czy kosz sprzeglowy nie jest luzny !!!!! Bo mogla sie odkrecic nakretka ktora przykrecony jest kosz sprzeglowy. Sprawdz to

Pozdrawiam