Skybit Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Cześć, jak się chwalić, to się ... :D moje "trzecie" dziecko Zdjęcia w innym temacie są fotki zanim zacząłem pieścić "maluszka" ;) jak widać polerowane ręcznie felgi - efekt jest ale ... utrzymanie ich w blaskunormalnie masakra, jak ktoś może doradzić to jak je zabezpieczyć ?kropla wody zaschnie i już jest pucowanko :/ pozdr Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Skybit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak356 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zacny sprzęt, jest czym się chwalić :D Co do zabezpieczenia polerowanego aluminium, jedyne co mi przychodzi do głowy to potraktowanie tego przezroczystym lakierem, ale nawet jeśli to coś da, to tylko ochroni przed zmatowieniem. Problem zaschniętych kropel wody jest chyba nie do rozwiązania, ewentualnie płukanie wodą destylowaną po myciu, ale to tylko do pierwszego deszczu. http://info.lakier-shop.pl/lakier-bezbarwny-alum-exlak/ - coś takiego znalazłem Moim zdaniem warto spróbować, bo prędzej czy później może zmatowieć i doprowadzenie tego do porządku zajmie masę czasu i sił :/ Ale ekspertem nie jestem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 a jednak amelinium da się pomalować Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak356 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Poprawka, nie doczytałem w opisie tego lakieru, że trzeba przed pokryciem wytrawić - co bankowo skończy się utratą połysku, także to chyba jednak nienajlepszy pomysł :dry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skybit Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 rozmawiałem z lakiernikiem i również potwierdził to co pisałeś wcześniej, zabezpieczyć lakierem można ale ... utrata połysku,w marcu będzie Old Bazar spróbuję tam popytać,zastanawiam się nad chromowaniem tylko że może to być dość kosztowny zabieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajronja91 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 rakyeta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynio61 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Rzeczywiście "MALUSZEK'' :biggrin: . Piękne moto. Pozdrowionka :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabok Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Piękna Warriorka,a co do aluminium. Nie zabezpieczaj niczym po prostu od czasu do czasu przeleć pastą do polerowania (może być nawet najtańsza z castoramy). Jeśli czymkolwiek pokryjesz aluminium to to narobisz tylko zacieków bo powieszchnia po wypolerowaniu jest gładka. lakier po niej spłynie i osadzi się w zakamarkach. Apropo chromowania...niewiele chromowni chromuje aluminium,a jeszcze mniej robi to dobrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skybit Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Piękna Warriorka,a co do aluminium. Nie zabezpieczaj niczym po prostu od czasu do czasu przeleć pastą do polerowania (może być nawet najtańsza z castoramy). właśnie te od czasu do czasu :D :D :D - czasami aż nie mam ochoty wyjeżdżać jak jest mokro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabok Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Skybit masz piękne moto (tak szczerze to moje marzenie ;) ) a ty się tu łamiesz że Ci się felgi pobrudzą... Moto jest po to żeby nim jezdzić. A co do polerki przerabiałem to...co prawda nie na kołach a na armaturze kierownicy ale uwierz mi nie ma żadnego sposobu na "impregnacje" polerki tylko raz na czas przemycie i pojechanie pastą polerską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 O chromowaniu felg juz sie rozpisywalismy , generalnie ciezka sprawa i szybko mozna chrom uszkodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ford Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Super maszyna!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi