kulka Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 pali 6.5 normalnie jezdzac , przy ostrzejszej potrafi wiecej mial;em mase motocykli i wszystkie palily podobnie Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 "6,5 normalnie jeżdżąc" - bardzo precyzyjna odpowiedź :biggrin: Dla jednego normalna jazda to max 80km/h i do obrotów 6 tys/min, a dla drugiego non stop do odcięcia zapłonu, na każdym biegu i wysoka prędkość przelotowa. Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 normalni ludzie jezdza normalnie kolego, czyli zazwyczaj wiedza co robia a predkosci dostosowuja do warunkow , nie zawsze stosujac sie rygorystycznie do przepisow ;)czyli ujmujac ; gdzie sie da , wykorzystuja sprzety by nacieszysc sie posiadaniem takiej zabawki , w granicach wlasnego rozsadku a czasem jezdzac jak przepisy nakazuja bo nie ma innej mozliwosci dla mnie to normalne , nie wierze ze wszyscy jezdzimy 100%przepisowo i nie wierze ze wszyscy wykorzystuja tylko gorne granice obrotow non stop ;) Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 a jaki ma skill przyszły nabywca wiekowego litra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuutek Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 (edytowane) A ja głupi myślałem, że to przejechane kilometry mają jakieś znaczenie, a tu jednak, że to lata mają na to wpływ. Lata spędzone na motocyklu to się zgodzę, a nie wiek człowieka. Wysłane z mojego Samsunga Galaxy S III za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 7 Lutego 2013 przez Ziuutek Cytuj ..., bo Kawasaki musi być zielone, czyli ZX10R II gen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) wiek rowniez ma znaczenie ;)nie uwazasz chyba , ze koles 17letni mysli i przewiduje tak samo jak koles np.40letniZwroc uwage ,ze ci starsi Twoje lata juz mieli , pamietaja i potrafia wyciagac wnioskidla mlodego kazdy nowy rok niesie nowe doswiadczenia na ktorych sie uczyludzie ktorzy wkraczaja w wiek dorosly czesto przekonani sa o wlasniej przezajebistosci lecz dzialania ich charakteryzuja sie brakiem myslenia o konsekwencjach , stad sie biora rozne takie ....uwazam ze wcale nie musi latac kope lat spedzonych na moto by jezdzic dobrze (normalnie) moze nie bedzie mistrzem winkli , jednak bedzie jezdzil poprawnie , nie zagrazajac nikomu innemu swoim postepowaniem .mlodszym ludziom brak jest pokory , sam mialem te lata i taki sam tok rozumowania , stad moje wnioski . bo mam perspektywe ,czego mlodszym z racji wieku brakuje jeszcze ;)jezdac na moto -trza myslec nie tylko o tym co sie dzieje tu i teraz , takze co sie moze zdazyc i jakie moga byc konsekwencje ;)a zeby nie bylo ze jakis moralizator jestem :D lubie zapie**alac :D Edytowane 8 Lutego 2013 przez kulka Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuutek Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) wiek rowniez ma znaczenie ;)nie uwazasz chyba , ze koles 17letni mysli i przewiduje tak samo jak koles np.40letni Ja tego nie powiedziałem, dobrze zauważyłeś... również ma znaczenie, ale nie jest jedynym wyznacznikiem. Ja cały czas miałem na myśli umiejętność jazdy na motocyklu, czyli podstawowe rzeczy typu redukcja z między gazem, przegazówka, przeciwskręt, dociążanie podnóżków itp. Nikt przecież nie rodzi się z takimi umiejętnościami, trzeba je nabyć jeżdżąc. Dla wyjaśnienia, ja nie twierdzę również, że potrafię, umiem i niczego więcej się nie nauczę, bo dłuuuga droga przede mną, ale nie dam sobie wmówić, że: młodocian z doświadczeniem(po paru sezonach) < facet w kwiecie wieku bez doświadczenia(jego pierwsze moto) Obie sytuacje na tym samym motocyklu. Również trzeba zwrócić uwagę, że są ludzie i ludzie. Znam trochę "gówniarzy" w moim(i trochę starszych) wieku i są bardziej opanowani za kółkiem, niż goście którzy teoretycznie powinni być z racji wieku i ustatkowania spokojniejsi, także wydaję mi się, że nie ma sensu wkładać wszystkich do jednego worka ;) Edytowane 8 Lutego 2013 przez Ziuutek Cytuj ..., bo Kawasaki musi być zielone, czyli ZX10R II gen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 jedna uważam, że na litrowym motocyklu, nie wnikając już w wiek jeźdźca, umiejętności trzeba posiadać większe niż podstawowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) a cbr 1000 ?http://otomoto.pl/ho...r-M3328907.html albo zzr 1100?http://otomoto.pl/kawasaki-zzr-1100-M3170550.html troche locha, ale też można wziąć pod uwage? Edytowane 8 Lutego 2013 przez bonhart88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Błędne myślenie. chociażby ostre heblowanie, zawracanie na raz,oczywiście bez sprzęgła, nie wspominam o międzygazie i innych bo tego powinno na kursach uczyć i wiele innych, ludzie latami jeżdżą nie wiedząc, że najważniejszych rzeczy nie mają w "podstawie" tak tylko gadam durnoty. Tak mnie uczono i Piecyka i wiele mu zawdzięczam. Dzięki temu mam ileś tam sezonów do przodu pod tym względemCoś tam trzeba czasem ogarniać. ;) Błędne myślenie. Coś tam trzeba czasem ogarniać. ;)chociażby ostre heblowanie, zawracanie na raz,oczywiście bez sprzęgła, nie wspominam o między gazach i innych bo tego powinno na kursach się uczyć i wiele innych, ludzie latami jeżdżą nie wiedząc, że najważniejszych rzeczy nie mają w "podstawie" tak tylko gadam durnoty. Tak mnie uczono u Piecyka i wiele mu zawdzięczam. Dzięki temu mam ileś tam sezonów do przodu pod tym względem. ;) Edytowane 8 Lutego 2013 przez cinekban87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuutek Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Wymieniłem tylko kilka przykładów, wiadomo, że jest sporo więcej rzeczy które trzeba opanować. Cinek, ale i tak lepiej od Ciebie jechał będzie ktoś kto nigdy nie miał styczności z motocyklami, ale ma za to 35+ lat ;-) Na prawdę nie znacie ludzi w takim wieku, którzy zachowują się gorzej niż dzieci? Wysłane z mojego Samsunga Galaxy S III za pomocą Tapatalk 2 Cytuj ..., bo Kawasaki musi być zielone, czyli ZX10R II gen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 widzisz Ziuuutek , ja w Twoim wieku juz bylem ;)mialem nawet kolegow takich jak Ty ... wlasnie ;( mialem .. to jest wlasnie to o czym pozwolilem sobie napisac wyzej , niby sie zgadzasz z tym ale.... ;) zapisz sobie temat , odczytaj za lat 10 , i badz ze soba szczery wtedy ;)zobaczysz o co mi chodzi generalnie mowiac , sezon za pasem i trza sie przygotowac ;)ja buduje sobie sam sprzeta by mi sie dobrze latalo :D Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) e tam jeździ sie przecież ostrożnie, glebe miałem tylko na torze :DZiuuuutek a co znaczy lepiej Edytowane 8 Lutego 2013 przez cinekban87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hashman Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 @ Ziuutek Śmiesznie brzmisz nie polecając litra młodemu, a samemu jeździsz 9setą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuutek Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Może faktycznie dopadła mnie lekka partyzantka :-P Jeżdżę 929, ale wcześniej jeździłem słabszymi sprzętami nie jest to moje pierwsze moto.Gdybym stał przed wyborem pierwszego motocykla i kupił obecne to byłby najgorszy możliwy wybór. Zejdźcie ze mnie Panowie, zbłądziłem =D Wysłane z mojego Samsunga Galaxy S III za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 9 Lutego 2013 przez Ziuutek Cytuj ..., bo Kawasaki musi być zielone, czyli ZX10R II gen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi