Klas500 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Uważać trzeba zawsze , bo nigdy nie wiadomo co może sie przydarzyć.A jakie mogą być skutki zderzenia ze zwierzakiem na drodze zobaczcie tutaj : http://www.zinfo.pl/artykuly/6844Dobrze , że to nie było moto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 +18 Gdzieś był filmik, jak gościu uderzył w jelenia, a jeleń wręczy wybuchł. Nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blitz70 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zwierzak mały, ale moto też lekkie ( to jakiś skuterek) i gleba jednak murowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chotnik Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 GSXR 85MPH @ jeleńhttp://www.youtube.com/watch?v=cZAjJ-g0UDw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adiii Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 0:13 wonsz :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Przecież tu praktycznie nic nie widać ani nic się nie dzieje :D Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Widać wensza w 13 sekundzie Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Aaa okeeej. hahaha pierwszy raz jak to oglądałem to myślałem, że to jakaś przywieszka przy kluczyku się majta :P Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Mi zdarzyło się przejechać kurę, a właściwie koguta. Zwolniłem widząc kilka sztuk w pobliżu drogi, przechodziły przez ulicę i kiedy były już przy drugim krawężniku przyśpieszyłem. Kury spłoszyły się i zaczęły uciekać, tylko jeden kogut-samobójca rzucił pędem prosto pod moje koło. Przeleciałem bez problemu jak przez garb na drodze, ale jechałem endurakiem. Pierze znajdowałem jeszcze miesiąc po zdarzeniu. Raczej przy potrąceniu drobnych zwierząt domowych bardziej przejmowałbym się reakcją ich właścicieli niż samym zderzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin20 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Mi raz zdarzyło się skuterkiem przejechać kurę, poczułem tylko delikatne uderzenie, ale gleby nie zaliczyłem. Widziałem jak kumpel przy 130km/h uderzył w psa wielkości owczarka niemieckiego, gleba i długi szlif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nem tudom Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ile to nagle jeleni na naszych drogach. Nie mylicie ich czasem z sarnami?Kiedyś (samochodem) zapakowałem w sarnę na drodze. Skończyło się na szybie i boku samochodu do roboty. Gdyby był to jeleń, mógłbym tego spotkania nie przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Ja gdzieś, kiedyś słyszałem, że jak mamy wizję nieuchronnego zderzenia ze zwierzęciem to nie należy hamować tylko dodać jeszcze gazu. I nie chodziło o to, że ryzyko naszej śmierci jest większe, tylko, że prawdopodobieństwo, że moto się wywróci jest mniejsze. Czy ktoś z Was coś takiego słyszał? Tak, ale to dotyczyło jazdy samochodem. Motocyklem jak wpadniesz na sarnę lub dzika to i tak się wyłożysz. Inna sprawa, ze tam gdzie istnieje ryzyko walnięcia w zwierzę to są głównie gminne drogi, z dziurami i innymi atrakcjami, po których i tak nie można i nie ma sensu, gnać więcej jak 90. A w nocy to już w ogóle, masakra. Można przypierdolić w przydrożny krzyż lub kapliczkę, która wyskoczy na drogę z za zakrętu. Zwierzę widać z pewnej odległości bo mu oczy świecą. Edytowane 30 Grudnia 2012 przez Lefthandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolaS Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Nic jeszcze nie przejechałam i jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Niech tak zostanie :wink:Ale spotkanie ze zwierzakami na drodze było i mało ciekawie to wspominam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnoldo Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Tak, ale to dotyczyło jazdy samochodem. Motocyklem jak wpadniesz na sarnę lub dzika to i tak się wyłożysz.Ok, ale z filmików na poprzedniej stronie wynika jednak coś innego. Poza tym pomysł z dodaniem gazu chyba nie jest taki głupi. W końcu to czysta fizyka. Masa x prędkość = pęd. A im większy pęd ma ciało, tym większą energię przekazuje. W tym wypadku na zwierzaka. Filmy tylko to potwierdzają. W jednym koleś na lekkim motorku zaliczył glebę przy małej prędkości, jak potrącił małego psa. Na innych filmach kierowca, na cięższym motocyklu przejeżdża jelenia (lub coś podobnego) i to w dość mocnym pochyleniu. Z tym, że tutaj i masa motocykla i prędkość zrobiły swoje.Albo jeszcze inaczej. Czy kawałek ołowiu o masie 10g może zabić? Może o ile jest wystrzelony w pistoletu i pędzi 500 m/s. Cytuj Dzieci należy trzymać z dala od internetu. Od dzieci internet głupieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nem tudom Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Albo jeszcze inaczej. Czy kawałek ołowiu o masie 10g może zabić? Może o ile jest wystrzelony w pistoletu i pędzi 500 m/s.Tylko sam się, kurczę, przy tym trochę deformuje :dry:Motocykl tez Ci raczej gładko nie przejedzie przez dzika, tym bardziej ze jego kształt nie był optymalizowany pod kątem penetracji ciał stałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi