Skocz do zawartości

MotoGP - sezon 2013

piórko
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,.

wszystko fajnie..tylko MM spowodował upadek Pedrosy. Jego ambicja mnie przeraża i raczej nie widzę w nim takiej osobistości jak Rossi... może i jeździ dobrze ale musi zapanować nad chęcią wygrywania za wszelką cenę, wyprzedzenia już teraz w tym miejscu...

nie podoba mi się..

pozdrawiam

nezka

Nezka, zgadzam się z Tobą całkowicie.

Szkoda Pedrosy, bo teraz majster raczej mu odjechał definitywnie....i to jeszcze we własne urodziny :sad:. No chyba, że MM już tak uwierzy, że jest przyspawany do motocykla, że wyląduje w żwirze.

Cieszy podium Doctora, choć po treningach liczyłam na lepsze tempo.

Ciekawe, jak Polsat będzie transmitował Malezję :blink: (na szczęście w tym czasie chyba nie będzie tenisa ani kolarstwa :laugh: ).

Witam,.

wszystko fajnie..tylko MM spowodował upadek Pedrosy. J

Nie koniecznie ....

Na British ES ciagle wałkuja ten upadek i NIE bylo w tym winy Marqueza.

Fakt ze blisko podjechal ale nie bylko kontaktu a Pedrosa sie sam wywalil, ot co.

ISRA: 27062
SREU: 614

jesli był kontakt, a wyniku tego czujnik nie działał to Pech Pedrosy, Marquez podobnie jeździł w moto2, bez pardonu, taki już jest... Dlatego ja kibicuję przede wszystkim Benowi... ale go nie ma...:(

meble biurowe

fotele obrotowe

krzesła obrotowe

krzesła konferencyjne

www.alias.org.pl

Kontakt miedzy Pedrosa a Marquez'em byl. Poczatkowo w tym zamieszaniu myslalem, wlasnei, ze Pedrosa zostal, a Marquez w botanike. Chlopak daje dobrze, ale jedzie z nozem miedzy zebami. Pytanie wiec kiedy przejedzie sie tak, ze zrozumie, ze niema mocnych a fizyka ma swoje granice.

Rossi tez jezdzil ostro po botanice bodajze w Katar'ze jakos go to ostudzilo, z MM bedzie podobnie, pytanie tylko KIEDY ?

:crossy:

Wiele razy widziałem jak motocykliści ocierają się o siebie, ja powiem szczerze nie widziałem żadnego kontaktu. Urwał kabelek Daniemu ? To gdzie on jest (ten kabelek))? :) ;) Gdzie mógł zahaczyć MM Pedrosę ?

Żeby być mistrzem w tych czasach należy jechać na absolutnym limicie, MM to robi i mi akurat to się podoba. Dla mnie jest niesamowity, wiele jego akcji w tym sezonie jest na krawędzi ale poza manewrem w Jerez (nadal uważam że tam wypchną Lorka) jest jak najbardziej czystych, zasługuje na majstra.

Co do Vale, to rozczarował sam po wyścigu nie wiedział dla czego takie słabe miał tempo (1,50....) w WU nakur... 1,49... i wszystko wskazywało na dobry wyścig ale wyszło jak wyszło tak jak Yuby pisał w prezencie ale walką pokazał o trzecie pole, nadal ma to coś co brakuje innym.

Badziak mnie trochę wkur... w trzecim wolnym treningu, zadawał głupie pytania (kto oglądał to wie). ;) Mick mi zaimponował bo bronił V46. Panie Adamie odpowiem na pytania, po prostu Valentino jest o 0,3-0,5s gorszy od Lorka w tym sezonie dla tego tak jest, a nie inaczej. Rosii wygra majstra w tych czasach jak Yamaha będzie zrobiona typowo pod jego wymagania (kto się orientuje to wie że Rossi był najlepszy na mocnym hamowaniu teraz tego atutu nie może wykorzystać). Jorge rozwiną Y (płynna itp.) pod siebie i taka jest prawda.

Pan A.Badziak nie jest celem mojej wypowiedzi, to tylko dodatek chłopaki. ;) W tym poście jest tylko ocena w moich oczach tego sezonu. :) Wiem że pan Badziak jest fajnym gościem i o tym zawsze pisałem, nawet jak kiedyś będzie mnie stać to wykupię u niego lekcję na SD. Zawsze podobał mi się jego styl życia, wiele emocji i adrenaliny a i pierwszy mój oglądnięty przejazd na youtube na Poznaniu jego pamiętam.

Wracając do tematu, kiedyś pisałem że Bautista nie zasługuje na klasę Motogp i jeszcze nic nie zrobił przez ostatnie lata. Muszę przyznać że w tym roku (w drugiej połowie tego sezonu) mocno się rozwiną i jest naprawdę mocny i co najważniejsze chłopak jeździ czysto i z pazurem. Zasługuje na klasę Motogp :biggrin:

Tu jest nawet zdjęcie tego kabla czujnika - http://motormania.com.pl/sport/motogp/motogp-marquez-wygrywa-w-aragonii-ale-czy-bedzie-ukarany/

Tak się wygrywa mistrzostwa - dla jednych będzie za ostro, dla innych super, bo jest zabawa. Dadzą mu pewnie jakąś symboliczną karę na ostudzenie głowy, ostygnie na trzy dni, a potem dalej będzie łoił to samo, bo mu się hamulce nie włączają w głowie jak innym. Natomiast faktem jest to, że gdyby Dani nie wypadł, to Marquez tak łatwo by nie miał. Lorenzo strasznie dziwnie się zachował z tym oglądaniem się i zwalnianiem. Kuriozalne zachowanie.

Z tym kolarstwem to nie przesadzajcie - tak jak Mick napisał tu przy okazji tenisa - trzeba znać miejsce w szeregu. A kolarze też dali dziś jazzu - bardzo ciekawy wyścig.