foresst Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 no właśnie, w ubiegłym roku jak się zagotowałem wrzuciłem spodnie pod pająka i było okw tym roku jak założę je w Toruniu tak i w Toruniu zapewne je zdejmę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudinozor Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Obstawiam, ze większość trasy będzie jednak powyżej 30C wiec lepiej się trochę przemeczyc z dżinami i kondomem niż gotowac na Bałkanach. i przypominam o paszportach i zielonych kartach Paweł oszczędzaj się na weselu co by jeszcze jakies piwo w niedziele wypic ;) Edytowane 26 Czerwca 2013 przez Dudinozor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Obstawiam, ze większość trasy będzie jednak powyżej 30C wiec lepiej się trochę przemeczyc z dżinami i kondomem niż gotowac na Bałkanach. i przypominam o paszportach i zielonych kartach Paweł oszczędzaj się na weselu co by jeszcze jakies piwo w niedziele wypic ;) chciałeś chyba napisać ,, co byś dojechał w niedzielę " :D:DJa od dziś na urlopie jestem tak że w końcu będę miał te 2 dni żeby wszystko dopiąć na ostatni guziczek :)paszport jestzielona karta jestdodatkowe ubezpieczenie jestzapasowe kluczyki sąwszystkie dokumenty są (Adi jak Twój dowód i ubezpieczenie)moto jak na razie w serwisie(odbiorę jutro, czeka na tylnego kapcia)Ola jestza resztę rzeczy można zapłacić kartą mastercard :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudinozor Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 To widzę, że już praktycznie gotowy jesteś. Napisałem piwko bo jak nie dojedziesz to i piwka nie wypijemy :). Co do dokumentów to już mam wyrobione wszystko nowe i zapięte na ostatni guzik. Nowy dowód rej. kosztował mnie 70zł i jak go odebrałem to znalazłem stary (nie wiem jakim cudem w puszce pod siedzeniem się zabunkrował). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 To widzę, że już praktycznie gotowy jesteś. Napisałem piwko bo jak nie dojedziesz to i piwka nie wypijemy :). Co do dokumentów to już mam wyrobione wszystko nowe i zapięte na ostatni guzik. Nowy dowód rej. kosztował mnie 70zł i jak go odebrałem to znalazłem stary (nie wiem jakim cudem w puszce pod siedzeniem się zabunkrował).buehehehe no to będziesz miał dwa :D:Dprawie gotowy tylko że bez moto jeszcze jak na razie hehew piątek pakuje bagaże i odstawiam sprzęt do garażu :)nadal zastanawiam się w co się ubrać :P mam mieszane uczucia :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xKotx Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Mam to ustawione jako publiczny :dry: Jak teraz ?Dobra jakosc.Ciekaw jestem na ile starczy Ci karty przy takim zapisie. Bierzesz ze soba kilka kart, czy komp zeby zgrywac zawartosc karty? chciałeś chyba napisać ,, co byś dojechał w niedzielę " :D:DJa od dziś na urlopie jestem tak że w końcu będę miał te 2 dni żeby wszystko dopiąć na ostatni guziczek :)paszport jestzielona karta jestdodatkowe ubezpieczenie jestzapasowe kluczyki sąwszystkie dokumenty są (Adi jak Twój dowód i ubezpieczenie)moto jak na razie w serwisie(odbiorę jutro, czeka na tylnego kapcia)Ola jestza resztę rzeczy można zapłacić kartą mastercard :DJakie dodatkowe ubezpieczenie?Masz na mysli assistant, czy zdrowotne dla siebie i Olki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudinozor Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Warto wykupić dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne na Europę, a powiedział bym, że wręcz to podstawa i obowiązek bo jak coś nie daj Boże się stanie to będziesz płacił za leczenie z własnej kieszeni. Nazywa się to WOJAŻER PZU POMOC W PODRÓŻY i na 3 tygodnie kosztuje 120zł i obejmuje:koszt leczenia 160 000 złnastępstwa nieszczęśliwych wypadków 70 000 złodpowiedzialność cywilna osób fizycznych w życiu prywatnym 100 000zł Wyrób sobie także europejską kartę zdrowia z NFZ- obejmuje ona tylko kraje UE i jest bezpłatna. P.S Proponuje także pokserowac ważniejsze dokumenty i umieścić osobno w innej części bagażu niż oryginały Edytowane 26 Czerwca 2013 przez Dudinozor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomaranczapo Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Jak uda wam sie wyjechać w terminie i bedziecie mieli dojscie do neta to piszcie gdzie jesteście to może spotkamy sie tam na miejscu i piwko wypijemy ja planuje wyjazd 05.07.2013 wiec 07.07 juz bede sie upadlał na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Dobra jakosc.Ciekaw jestem na ile starczy Ci karty przy takim zapisie. Bierzesz ze soba kilka kart, czy komp zeby zgrywac zawartosc karty? Jakie dodatkowe ubezpieczenie?Masz na mysli assistant, czy zdrowotne dla siebie i Olki?dokładnie tak jak napisał Adi Voyager w PZU na 2 osoby kosztował mnie jakoś 140 zł tak że nie ma co oszczędzaća z assistance różnie jest o czym przekonaliśmy się w ubiegłym rokuw tym roku chyba nie biorę.. pochwaliłbym się jak nagrywa Go Pro ale kamera została u Olki ;Pmyślę jednak że każdy zna Go Pro tak że nie trzeba przedstawiać jej możliwościzastanawiam się jeszcze tylko gdzie poprzyklejać te złączki, na kasku u góry odpada bo nie otworzę szczękiale z boku ujęcia wychodzą chyba lepsze niż z góry, u góry zamontuję na kasku Olki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xKotx Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Jak lubisz warkot nie koniecznie silnika to mogę Cię adoptować wtedy namiot będzie zbędny.Śpiwór koniecznie( typ kołdra najlepszy), nawet w niepewnych hotelach się przyda, a w chłodne dni to lepszy niż nie jedna dziewczyna.Klucze, masz chyba serwisówkę. Zestaw naprawczy do gum, wskazany.Kuchenka turystyczna by się przydała i zestaw korytno wodopojowy.Apteczkę mam ja, ale dobrze by było jak by były dwie.Napewno nie należy brać ze sobą teściowej czy zrzędliwej kobiety.Ok. Skorzystam z propozycji. Kupie na wszelki wypadek zatyczki do uszu :).To tez wezme apteczke. A jak robicie z kasa? Bierzecie gotowke, czy raczej nastawiacie sie na placenie karta? Ja po powrocie z Barcelony jestem troche zniesmaczony. Placilem tam karta, a bank sciagnal mi kase z konta po swoim zlodziejskim kursie o 18gr drozszym niz normalny. Kiedys to sie oplacalo, a teraz widze ze chyba lepiej wybrac z konta gotowke i pojsc do kantoru. Sprawdzilem na dzisiejszym kursie.w kantorze euro stoi po 4,34 a banku kurs jest 4,54, masakra jakas. Edytowane 27 Czerwca 2013 przez xKotx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 My to przeważnie bieżemy ze ściany płaczu ichniejszą walutę :rolleyes: Za wachę i w marketach płacimy kartą :biggrin:Apteczka, to przeważnie to co lubimy..... znaczy zażywamy, tak że nie musisz brać całego majdana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Biorę trochę euro ale tylko dla tego że leżą w domu resztę tak jak napisał Krzysiu, na stacjach kartą a gotówkę z bankomatówmBank nie zdziera za bardzo tak że się tym nie przejmujenie bierz za dużo euro bo będzie tak jak z Micim w ubiegłym roku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Jak ktoś ma to niech weźmie ze sobą jakas mocna taśmę klejaca . Jak sie coś polamie to bedzie czym skleic. Ja zabieram trytki małe i duże także opaski jakby co to sa . Kuchenki weźcie ze 2 szt Edytowane 27 Czerwca 2013 przez _Pablo_ Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Jak ktoś ma to niech weźmie ze sobą jakas mocna taśmę klejaca . Jak sie coś polamie to bedzie czym skleic. Ja zabieram trytki małe i duże także opaski jakby co to sa . Kuchenki weźcie ze 2 sztno kuchenkę swoją na pewno zabieram, no i tą taśmę co w ubiegłym roku lusterka sklejaliśmy :P Adi mówił że już w domu nie mógł tej taśmy zerwać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xKotx Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 W Rybniku jaki dokładnie adres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi