Jump to content

Maszyna na początek, ogłoszenie

Recommended Posts

Witam szukam jakiejś maszyny na początek wpadło mi w oko to enduro http://allegro.pl/ya...2825546520.html cena chyba ok. NA co muszę zwrócić uwagę przy oględzinach wiem że jes problem z obrotami na luzie i że olej leci spod dekla u góry po nagrzaniu się silnika

Edited by Rafał Furman

Lakier jest żałosny tak na pierwszy rzut oka i nie wiadomo z ilu części składa się motocykl więc szukaj różnic w kolorach jeśli będą odpryski/niedociągnięcia lakiernika. Problemów obrotami może być kilka w tym przypadku stawiam na zawory albo dziurę w dolocie. Za ten szmal nie ma cudów, będzie mina. Wycieków należy się spodziewać, pewnie uszczelka czerstwa.

W tych cenach to nigdy nie jest drobna naprawa. Ostatnim razem gdy myślałem, że skończy się na eksploatacji musiałem wyrzucić spawaną ramę a silnik zdatny do użycia miał tylko wał korbowy i skrzynie biegów.

..bez przesady :banghead: ale wpierw powiedz no jaki to masz preferencje na maszynę a poza tym doświadczenie , w przede wszystkim wzrost kolego ... od tego zależny jest wybór..

hm... wybór ciężki :banghead: jednakże przy takim typowym Enduro ( max pojemność 450 jak na dobre enduro) będzie mówiąc delikatnie kibel z maszyna za taką kasę ... rozsądnie myśląc trzeba by poszukać jakiegoś kompromisu żeby z jednej strony być zadowolonym a z drugiej nie wyglądać jak człowiek jadący na jamniku ... w takiej kasie i w dobrym stanie można wyłowić przy odrobinie szczęścia ewentualnie KLE 500 , starszego Transalpa , Suzuki DR650 ,itp,,,ale raczej nic z typowych enduraków .... no i oczywiście można optować za jakąś maszyną z bardziej uniwersalnych nakedów ....

Edited by BMWolf